Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  32 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015EDITORIAL: Vestita sintagmă doctor in impostura n-a ajuns la urechile politicienilor bistrițeni. Fără jenă, au deschis anul universitar

03/10/2016 19:18:36 Ana ȘTEFĂNEL  
Care e legătura dintre politicieni și mediul academic (sfânt, pentru mine) în România la ora actuală? Vă spun eu! PLAGIATUL, #doctorinimpostura, asta e singura legătură astăzi, în acest moment. A ajuns mesajul la politicienii bistrițeni? Se pare că nu. Astăzi s-au prezentat cu dezinvoltură la deschiderea anului universitar.

În condițiile în care România vuiește de plagiatul mai-marilor țării, în condițiile în care lector univ. doctor Emilia Șercan a dat în vileag plagiatul „marelui” Gabriel Oprea, orice politician de bun-simț din țara asta (AVEM??) s-ar abține de la a lua parte la o deschidere de an universitar.

Culmea, în Bistrița-Năsăud pare-se că n-a ajuns vestea politicienilor plagiatori și ai noștri au intrat fără ezitare în mediul (sfânt) academic. Ba mai mult decât atât, au ținut discursuri, au dat sfaturi și s-au lăudat cu diverse reușite.

Nu, domnilor politcieni! Nu era cazul să fiți prezenți acolo, administrație se discută în cu totul alte momente, deschiderea anului universitar de la Bistrița sau din orice altă parte a țării trebuia să fie dedicată educației, studentului și profesorului, atât.

În cadrul festivității de deschidere a Facultății de Drept UBB Cluj, decanul facultății, Florin Streteanu, a avut un mesaj plin de înțeles: „Nimeni nu poate învăța în locul dvs. și nimeni nu poate da examenele în locul dvs. Noi suntem aici pentru a vă face cât mai ușor parcursul în facultate. Suntem aici pentru a vă ajuta, dar nu suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți o diplomă fără acoperire. Suntem aici pentru a vă ajuta să obțineți o diplomă, care dincolo de foaia de hârtie, are în spate un bagaj de cunoștințe”, conform clujust.ro.

Mesajul acesta ar trebui citit de politicienii bistrițeni care au avut proasta inspirație de a se prezenta cu surle, trâmbițe și fotografi la deschiderea anului universitar. Când colegi de partid sunt primii-plagiatori ai țării, orice consilier de imagine din lumea asta îți spune să nu îți asociezi numele cu nimic din mediul academic, cel puțin nu când țara arde pe acel subiect.

Laurii și alte cele se culeg în alte momente și NU într-o universitate, nu în mediul academic pe care tot politicienii au reușit să îl ponegrească prin plagiat și prin discursuri televizate în care ei, mari doctori în te-miri-ce, se încurcă în părțile de propoziție aferente limbii române.

„Trăiască patria/ Și cei ce-o conduc! Trăiască-ne orașul/ Și binefăcătorii acestuia/ Care, prin caritatea lor, ne oferă siguranță”, este traducerea unei strofe din celebrul Gaudeamus igitur. Ne trebuie de la domniile voastre siguranță, corectitudine și mai presus de orice inteligență. Inteligența de a ști când să vorbești și când să taci! În plus, la școală trebuie mers la timpul potrivit.

#doctorinimpostura

4969 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro