Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Călătoare în poveste

02/08/2016 08:46:47  
Cora Muntean, jurnalist și formator, a fost prezentă la Festivalul Usturoiului, în Ținutul Contelui Dracula și a rămas impresionată de echipa unită pe care a văzut-o acolo, dar și de locul special în care s-a aflat. VEZI ce a scris Cora Muntean pe pagina sa de Facebook despre festival:

Aș vrea să găsesc imagini care să poată ilustra Festivalul Usturoiului în Ținutul Contelui Dracula așa cum l-am simțit eu. Ce am simțit dincolo de muzică, voie bună, mâncare excelentă-toate acestea se găsesc la oricare festival. Poate că locul, poate că oamenii, poate că locul și oamenii dau festivalului de la Tihuța ceva unic. Poate că povestea, poate că dragul de a-l face, poate că dragul cu care oamenii vin. Pentru că vin, îl susțin. Rar mi-a fost dat să văd tineri purtând cu atâta mândrie costumul popular. Pentru că tinerii de la țară tânjesc după fashionul urban și le este jenă să poarte straiele străbunilor. Bârgăoanilor, nu. Și sunt convinsă că mai există locuri în țară unde tinerii fac la fel. Pentru că știu că de undeva dintr-un colț, de pământ sau de cer, bunica lor îi măsoară din cap până-n picioare și le netezește o cută a cămășii într-o duioasă și protectoare mângâiere. 
Locul este un colț de rai. Poate părea un clișeu. Dar chiar așa simți acolo, că te-ai înfrățit cu muntele și firul ierbii, că vântul îți deschide calea amintirilor, a nostalgiilor, că te apropie de legendă. 
Oamenii sunt, în același timp, în mod paradoxal, blânzi și duri, mai bine zis hotărâți. Cu ochii te mângâie, cu gura îți poruncesc. Să le guști bucatele, să te prinzi în horă. Când zic «spune drept, îți place?», simți că nu ai încotro și că trebuie să spui drept, altfel îi vai de soarele tău. Nu, nu ar fi violenți, dar te-ar trata ca pe un venetic. Dar și dacă te adoptă, te drăgostesc și te dezmiardă de parcă ai fi de-al lor de când lumea. 
M-au uimit voluntarii. Niște tineri atât de pasionați, de parcă singurul lor rost pe lumea asta este să strângă gunoaiele altora. Nu-i nemulțumea nimic, dimpotrivă, munceau pe ritmurile muzicii de pe scenă, erau numai un zâmbet și gata să împartă cu tine mâncarea lor. Se implicau în orice, ajutau, îndrumau, se vedea că au fost crescuți în spiritul altruismului. De fapt, dădeau valoarea cuvenită actului de voluntariat. 
În ceea ce privește povestea, care urmărește dezvoltarea turistică a zonei, spun doar că într-un anumit context, asupra căruia nu insist, că nu-i relevant, am tratat-o cu superficialitate, iar prietena mea s-a răstit la mine. Și mi-a plăcut că s-a răstit și am înțeles că dacă în fața mea apăra așa ideea, apoi pe alții praf îi face. 
Adăugați acestei imagini magia pe care o pot face niște oameni pasionați de locurile lor și veți obține o poveste de succes. Scrisă de oameni care cred nu doar în ei, ci și în cei cu care se însoțesc.

Foto: Darius Cîrmaci

3558 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2022 Bistrițeanul.ro