Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001201 5
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  54 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Portrete


Portretul unei doamne: Lucretia Cojocaru, jandarmerita care lupta cot la cot cu barbatii

24/03/2012 15:54:11 Anamaria CADIS  
 
Sergentul major Lucretia Cojocaru, de la Inspectoratul de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, este una dintre femeile care a reusit sa dovedeasca faptul ca si reprezentantele sexului frumos pot performa intr-o lume a barbatilor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: dr. Otilia Elena Tanase, femeia buna de leac!

23/03/2012 16:08:46 Iulia STUPINEAN  
 
Este medic de familie si pilon de baza al Asociatiei Profesionale a Medicilor de Familie din Bistrita, constituita in urma cu 12 ani. Se implica activ in apararea drepturilor celor care inca mai practica medicina generala in Romania si spera ca echilibrul se va instala odata si in sistemul sanitar din tara noastra.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Virginia Linul, femeia care sfinteste locul

22/03/2012 16:10:50 Ioana BRADEA  
 
Despre artistul popular si creatorul de arta traditionala Virginia Linul s-a scris deja foarte mult. S-a scris mai putin despre unda de tristete din vocea Virginiei Linul atunci cand vorbeste despre generatiile tinere care pleaca si se orienteaza spre meserii mai bine platite...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Mica Oprea, "mama" administratiei publice din Bistrita-Nasaud!

21/03/2012 15:03:02 Felicia SZUCS  
 
Este cunoscuta drept "dura" sistemului. Numele sau este cunoscut si respectat, uneori de temut de tot ceea ce inseamna lucrator in administratia publica locala, de la prefect si presedinte de Consiliu Judetean, primari de orase si comune, pana la cel mai tanar secretar de consiliu local din Bistrita-Nasaud.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Mariana Oprea, femeia care tace si face!

20/03/2012 15:55:30 Iulia STUPINEAN  
 
Conduce doar afaceri profitabile in Bistrita si a invatat de la sotul ei ca se poate descurca in orice situatie, odata pusa in fata faptului implinit. A fost actionar majoritar al primului ziar cu mesaj din Bistrita si a sustinut presa, fara a fi ea insasi o persoana publica. Mariana Oprea este femeia care a invatat ca viata-i o lupta.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Cornelia Macarie, femeia care aduce cartea

19/03/2012 15:32:35 Ioana BRADEA  
 
Cornelia Macarie este responsabila, in ultimii 22 ani, de buna functionare a librariilor din Bistrita. Cum reuseste intr-o lume care, aparent, citeste tot mai putin? Optimista si surazatoare, Cornelia Macarie recunoaste ca iubeste cartile dintotdeauna.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Ana Maria Stefanutiu Muresan, femeia care stie secretul unei afaceri de succes!

18/03/2012 12:22:42 Iulia STUPINEAN  
 
Are doar 32 de ani si conduce, alaturi de sotul ei, una dintre cele mai de succes firme din Bistrita: Geoplast. A fost educatoare, dar si-a dorit mai mult. A ajuns sa lucreze intr-o lume a barbatilor, pe o piata cu o concurenta acerba.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Doina Ioana Monda, femeia care schimba destine!

17/03/2012 14:27:59 Iulia STUPINEAN  
 
Este presedintele organizatiei neguvernamentale AFI ProFamilia Bistrita, iar de ani buni se lupta pentru apararea femeilor care sunt victimele violentei sotilor. A pus piatra de temelie a numeroase ONG-uri cu implicare sociala profunda si are in spate o experienta peste 40 de ani in interprinderi si institutii din oras.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Nicoleta Cherechesiu, primul reporter audio-video al Bistritei

16/03/2012 14:29:04 Ioana BRADEA  
 
Nicoleta Cherechesiu si-a terminat studiile economice in 1989, la Bucuresti. Fiind casatorita cu un bistritean, a venit aici prin repartitie guvernamentala. De 10 ani transmite pentru TVR, alaturi de sotul ei, Gigi Cherechesiu, tot ce se intampla in judet si considera ca in presa de azi este prea multa violenta, denigrare si lipsa de tinuta morala.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Lorica Sut, femeia pentru care nimic nu este intamplator!

15/03/2012 12:53:33 Felicia SZUCS  
 
Cine nu crede in destin isi poate schimba radical opinia atunci cand o cunoaste pe Lorica Sut. Pentru ca Lorica este femeia care s-a nascut intr-o zi de 15 martie, exact de Ziua Mondiala a Drepturilor Consumatorilor si care, la un moment dat al vietii ei, a ajuns sa le apere acestora interesele la nivelul judetului Bistrita-Nasaud.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Colonelul Viorica Selejan, doamna in uniforma de pompier

14/03/2012 14:50:53 Anamaria CADIS  
 
Viorica Selejan, contabilul sef al Inspectoratului Pentru Situatii de Urgenta Bistrita, este una dintre putinele femei care au avut ocazia sa imbrace uniforma de pompier in judetul nostru. Desi nu a facut scoala militara spune ca mereu si-a dorit sa lucreze intr-o institutie militarizata. De peste 20 de ani visul i s-a implinit...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei "mame" speciale: Maria Cioarba, o mama pentru sufletul copiilor!

13/03/2012 14:14:57 Iulia STUPINEAN  
 
Se implinesc aproape 12 ani de cand isi dedica viata celor mai inocente fiinte: copiii. Nu are nici studii inalte, nici functii si, cu atat mai putin, bani castigati peste noapte. Are altceva in schimb: suflet. Si-a castigat, prin munca si devotament, respectul tuturor celor care o cunosc.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei super-femei: Locotenentul Andreea Birzu, artileristul care lupta cot la cot cu barbatii

12/03/2012 13:03:32 Anamaria CADIS  
 
Societatea s-a schimbat foarte mult si egalitatea intre sexe a ajuns sa se faca simtita chiar si in armata, domeniu recunoscut ca fiind in principal al barbatilor. Locotenentul Andreea Birzu este una dintre dovezile clare ale faptului ca o femeie poate lupta cot la cot cu barbatii chiar si in teatrele de operatiuni foarte dificile.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne - Adriana Bartha - silvicultorul cu "mana de aur"!

11/03/2012 10:27:47 Iulia STUPINEAN  
 
Este inginer la Directia Silvica, studenta la Facultatea de Psihologie, secretar al Rotary Club Bistrita Nosa, creator de bijuterii hand-made si, nu in ultimul rand, sotie si mama. Adriana Bartha este femeia care priveste cu ochii larg deschisi provocarile vietii, avand convingerea ca oamenii se pot schimba. Intotdeauna in bine!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne - Mihaela Tarmure: "Trebuie sa ai mereu constiinta lucrului bine facut. Cred ca asta m-a definit pe mine"

10/03/2012 12:27:41 Ioana BRADEA  
 
A terminat Informatica, in Cluj-Napoca si s-a stabilit in Bistrita la inceputul anilor '90, impreuna cu sotul ei, Gavril Tarmure, presedintele fundatiei Societatea de Concerte din Bistrita. De 17 ani munceste la Consiliul Judetean, la Biroul de Fonduri Structurale dar isi gaseste intotdeauna timp pentru copiii lor si pentru fundatie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei prietene: Doris Moldovan!

09/03/2012 10:02:08 Felicia SZUCS  
 
Este o femeie europeana, ca oricare alta! Sau exact asa cum ar trebui sa fim fiecare: puternica, hotarata si fara emotii inutile ca poate deranja pe cineva prin ceea ce face. Este o femeie care vrea sa faca ceva pentru cei din jurul ei si pentru asta nu sta pe ganduri sa dea si muntii la o parte din calea ei, daca nu o lasa sa urce!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei supermame: Ana Dragu, regina Micilor Printi

08/03/2012 10:13:08 Claudia ANDRON  
 
Toata redactia a cazut de acord ca cel mai potrivit portret pentru ziua de 8 Martie este al Anei Dragu. De ce?! Pentru ca Ana intruchipeaza mama perfecta, incredibil de puternica, care a reusit pentru copilul ei si pentru copiii altora sa invinga un sistem, sa arate ca se poate, acolo unde "specialistii" au spus ca nu se poate.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Camelia Tabara - studenta din fruntea Colegiului Andrei Muresanu!

07/03/2012 15:39:19 Iulia STUPINEAN  
 
Se afla pe finalul celui de-al doilea mandat de consilier local, este director de mai bine de 10 ani, profesor de fizica si mama a doi baieti. Cu emotiile unui student, se pregateste sa devina licentiata in matematica pe care o va putea preda de la catedra.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Doina Sigmirean, femeia pentru care nu exista nu pot!

06/03/2012 12:32:33 Iulia STUPINEAN  
 
"Orice se poate atata timp cat exista vointa!". Este convingerea Doinei Sigmirean, pe care o cunoastem astazi din postura de director executiv al Agentiei de Plati si Inspectie Sociala din judet. O femeie simpla la prima vedere, care nu se simte injosita ca a muncit la un moment dat intr-o spalatorie din Germania pentru binele familiei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Livia Moldovan, o amazoana a timpurilor noastre

05/03/2012 15:39:09 Anamaria CADIS  
 
Livia Moldovan este presedinta Clubului Amazoanelor Bistritene, un ONG care se ocupa de prevenirea si ajutorarea femeilor care sufera de cancer de san sau col uterin. Din 2005 si pana in prezent, sute de femei au beneficiat de ajutorul sotiei fostului primar al Bistritei.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Lucia Cotul, femeie de afaceri, instructor de aerobic si, mai presus de toate, mama

03/03/2012 14:30:53 Anamaria CADIS  
 
Lucia Cotul este prima femeie instructor de aerobic din Bistrita, detine una dintre cele mai logevive sali de aerobic din oras si considera ca sportul ajuta orice om sa-si puna ordine in viata si ii face reusita mai usoara in cariera.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Doina Pana - femeia care nu coboara la prima statie!

02/03/2012 14:37:16 Iulia STUPINEAN  
 
De la startul ca inginer in fabrica, devenit in timp consilier judetean, a ajuns sa ocupe functia de secretar de stat in Ministerul Educatiei, unde s-a dedicat in totalitate, facand abstractie de faptul ca are dreptul la o viata personala!
citește tot articolul [ 0 comentarii

Portretul unei doamne: Dorina Cicioc - "Doamna de fier" a Finantelor!

01/03/2012 14:20:31 Iulia STUPINEAN  
 
Cu multa ambitie si fara frica de esec, si-a asumat temporar postul de director executiv al Directiei Generale a Finantelor Publice Bistrita-Nasaud, avand in subordinea sa unitati coordonate in special de barbati. Un temporar de doua luni, care s-a transformat in... doi ani in fruntea uneia dintre cele mai grele institutii.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Radu Hangan si cele 378 de lentile de ochelari

16/02/2012 13:48:25 Ioana BRADEA  
 
Seminte de floarea soarelui-lacuite si aliniate in cercuri concentrice, bete de chibrituri pictate, microprocesoare, telefoane mobile, fete de masa sau tuburi de spray- acestea sunt doar cateva dintre materialele neconventionale care il inspira pe Radu Hangan.
citește tot articolul [ 0 comentarii

PORTRET - Maxim Dumitras: "Incercuiesc vazduhul cu materialitate si il las pe om liber sa isi locuiasca vazduhul"

12/02/2012 12:35:01 Ana DRAGU  
 
Nordul Romaniei. Muzeul de Arta Comparata, singurul de acest tip din Europa. Multi dintre oamenii locului nu stiu prea multe despre "arta comparata". Dar cu totii il stiu pe Maxim Dumitras,"artistul", spun ei."Un sculptor de idei", spune Max.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro