Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  48 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Radu Hangan si cele 378 de lentile de ochelari

16/02/2012 13:48:25 Ioana BRADEA  
Seminte de floarea soarelui-lacuite si aliniate in cercuri concentrice, bete de chibrituri pictate, microprocesoare, telefoane mobile, fete de masa sau tuburi de spray- acestea sunt doar cateva dintre materialele neconventionale care il inspira pe Radu Hangan.

Unul dintre cei mai activi pictori in peisajul artistic bistritean – Radu Hangan (actualmente profesor la Liceul de Arte „Corneliu Baba”) se pregateste de inca o expozitie de grup, alaturi de alti patru tineri artisti din Bistrita.

Expozitia va fi inaugurata la inceputul lunii martie, la o galerie de arta contemporana din Brasov si va contine lucrari de ceramica, sculptura si pictura.

Pentru aceasta expozitie, Radu Hangan a pregatit cateva lucrari noi, intre care si piesa de rezistenta – o lucrare de mari dimensiuni care cuprinde 378 de lentile de ochelari, colorate in diferite nuante, prinse cu sarma in rama unui tablou.

Radu Hangan picteaza aproape in fiecare zi, uneori munceste la o lucrare cate 4 – 5 ore, alteori ii ia si cateva saptamani sau luni de zile. Nu se bazeaza doar pe inspiratie, considerand ca exercitiul este foarte important, mai ales in ca, in ultima vreme, se simte concurenta si prin mediile artistice: „Suntem multi artisti; daca nu lucrezi, daca nu tii pasul cu timpurile contemporane, daca nu te pui la curent cu tot ce misca la ora actuala in artele plastice, vin altii din urma... ” crede Radu Hangan.

Artistul bistritean a reusit sa-si vanda in Romania lucrarile cu sume cuprinse intre 500 si 1500 de lei, insa recunoaste ca prietenii sai se bucura de unele reduceri, in ciuda faptului ca se cheltuie lunar peste 100 de lei doar pe culori.

Intr-o continua forfota si neliniste optimista, Radu Hangan crede ca lucrarile sale trebuie sa provoace o stare de bine si de bucurie, fapt pentru care pictorul evita culorile macabre sau temele pesimiste.

Acolo unde ochii nostri vad o fata de masa, o bucata de sarma folosita in constructii sau alte asemenea obiecte nefolositoare – ochii pictorului Radu Hangan intrezaresc expresii ale creativitatii inascute ale poporului roman...

6319 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro