Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  19 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015ROMULI: Se pregătește amenajarea unui parc de recreere!

06/12/2012 15:54:08 Iulia STUPINEAN  
Un spațiu de joacă și relaxare pentru toți locuitorii comunei! Asta își dorește primarul comunei Romuli, Ioan Monița prin realizarea unui proiect susținut din fonduri europene, prin intermediul Grupului de Acțiune Locală Țara Năsăudului.

Administrația locală din comuna Romuli, județul Bistrița – Năsăud a finalizat și depus în această perioadă documentația pentru un proiect ce vizează înființarea și amenajarea unui parc care să țină cont de nevoile localnicilor.

Proiectul în valoare maximă de 42.000 de euro se înscrie pe Măsura 3.2. - Sprijinirea acţiunilor de recreere şi cu caracter sportiv, în cadrul Grupului de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului.

Potrivit primarului comunei Romuli, Ioan Monița, prin intermediul acestui proiect se dorește realizarea unui spațiu de joacă și relaxare pentru tinerii din comunitate, având ca beneficiari direcți copiii care participă la cursurile Grădiniței și ale Școlii din localitate, iar ca beneficiari indirecți, familiile acestora și întreaga comunitate. Conform proiectului întocmit, parcul va fi compus din doua zone majore de interes.

Prima zonă va avea ca punct central locul de joacă pentru copii, cu amenajamente corespunzătoare grupelor de vârstă între 2 și 14 ani, iar cea de-a doua va face referire la accesele în școală.

De asemenea, au fost prevăzute locuri de odihnă în ambele zone, coșuri de gunoi și stâlpi de iluminat dotați cu panouri fotovoltaice, care funcționează independent de rețeaua electrică a comunei. Amenajarea acestui parc va contribui la înfrumusețarea comunei, păstrând în același timp și specificul cadrului natural.

„Realizarea acestui parc în comuna noastră ține cont de nevoile comunei referitoare la înființarea de spații verzi, spații de joacă și de recreere. Momentan, pe suprafața aferentă nu există niciun fel de amenajări, iar căile de acces sunt puternic deteriorate. Totodată, pe durata celor șase luni de implementare a proiectului se vor planta și diferite specii de arbori, arbuști și flori și se va împrejmui parțial terenul cu gard viu”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Romuli, Ioan Monița.

Reamintim faptul că Grupul de Acțiune Locală (GAL) Țara Năsăudului s-a format ca răspuns la necesitățile unei zone cu potențial de dezvoltare ridicat însă nepus în valoare până în acest moment la nivel de microregiune. Situată în județul Bistrița - Năsăud, în zona de nord-est a Transilvaniei, această microregiune cuprinde 11 unități administrativ – teritoriale: comunele Romuli, Telciu, Coșbuc pe Valea Sălăuței; comunele Rebra și Parva pe Valea Rebrei; comunele Salva, Nimigea, Rebrișoara și Feldru pe Valea Someșului Mare, la care se adaugă comuna Dumitra și orașul Năsăud.

9002 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro