Am cunoscut-o pe Patricia la sală. Tânără, frumoasă, subţirică şi foarte muncitoare. Vegetariană de ceva vreme, derutată într-ale preparatelor de profil. Eu, big mama, dar specialistă în diete, reţete vegane şi, mai ales, în dat sfaturi. I-am povestit eu câte în lună şi stele despre ce, cum, cât să mănâce.
M-a privit cu ochii ei mari şi senini, fără să reuşească să-şi ascundă uimirea. Că nu prea se potrivea. Vorbeam frumos, din cărţi, ştiam multe, dar în practică nu se prea vedea. Aşa că mi-am dat seama că nu am şanse să o conving că sunt un fel de popă (știţi proverbul), decât dacă vin cu ceva concret. Am venit a doua zi cu o brioşică (semăna cu cea din imagine) şi i-am spus că dacă-i place o botez cu numele ei. I-a plăcut. Draga mea, ai aici reţeta pe care mi-ai cerut-o acum câteva luni, adică pe principiul: mai bine mai târziu...
Pentru 12 brioşe
Blatul: O cană fulgi de ovăz,o cană fulgi de hrișcă, o cană fulgi de grâu, o mână nuci românești măcinate, o cană curmale rehidratate, 3 linguri ulei de cocos, o lingură pudră de roșcove. Am amestecat toate ingredientele, am pus compoziția în formele de brioșe și... la frigier.
Crema: 2 avocado bine copți, 2 banane, sirop de curmale (de la curmale rehidratate, pentru că Patricia nu consumă nici miere), 2 linguri ulei de cocos, 2 linguri pudră de roșcove, o cană cireșe de la congelator. Se poate cu orice alt fruct. Am amestecat ingredientele, am turnat peste blatul deja întărit, și din nou, stiţi voi, la frigier. Circa 2-3 ore.
Le puteţi mânca la micul dejun sau, dacă le ţineţi la congelator, e o îngheţată delicioasă și, bineînțeles, sănătoasă.
Dragii mei, gătiţi cu zâmbetul pe buze, bucurie în suflet și gânduri bune. Și nu uitați ingredientul secret: MULTĂ IUBIRE.
LINA