Omul devine rău în momentul când nu mai face, nu mai doreşte binele. Răul este lipsa binelui, aşa cum întunericul este lipsa luminii. Oamenii au slăbit în credință, au slăbit în practicarea binelui şi atunci au devenit răi, încrâncenați şi insuportabili.
Nu îi judecăm pentru că nu avem acest drept, dar putem constata şi vedea ce se întâmplă în jurul nostru. De ce au devenit aşa? Pentru că au uitat să se mai roage. Dimineața când se trezesc, în loc să ia cartea de rugăciuni în mână iau telefonul, în loc să aibă oră de rugăciune au oră de fitness sau machiaj, seara, înainte de culcare, în loc să pună Sfânta Scriptură pe masa de la capul patului tot telefonul îl pun....
Ajungem iar la cuvântul Sfântului Ioan Hozevitul care zice aşa: „A crescut ştiinţa şi a scăzut credința".
E dureros să vezi cum alții aruncă cu vorbe grele în tine chiar dacă tu nu ai zis sau nu ai facut nimic. Dar aici poţi face diferenţa, aici poți demonstra că se poate şi altfel fără a reacționa ca el. Pleci capul, rabzi chiar și pe nedrept şi te rogi pentru el ca Hristos pe Cruce sau Sfântul Ștefan când era omorât cu pietre. Unii oameni văzând dragostea şi iubirea ta se schimbă, le pare rău şi devin mai atenți, mai buni. Lumea se schimbă prin iubire şi dragoste, prin răbdare şi credință. Cum spune Apostolul Pavel, dacă dragoste nu e, nimic nu e.
Dacă fiecare dintre noi ar încerca în fiecare zi să fie mai bun, mai credincios, mai rugător şi cu o inimă mai iubitoare, atunci lumea ar avea altă față. Să nu aşteptam să se schimbe celălalt, să o facem fiecare dintre noi primii. Orice s-ar întâmpla, să nu urâm. Ura este la egalitate cu crima. Dacă ierți şi Dumnezeu te iartă. Mă bucur să văd unii tineri cărora nu le este ruşine cu Dumnezeu, nu le este ruşine să se închine în public. Din păcate, alții au această ruşine, nu cumva să îi vadă colegul sau colega şi să râdă de ei. Dragilor, dacă vă este ruşine cu Dumnezeu şi lui Dumnezeu îi va fi ruşine cu voi. Nu mergeți după cursul lumii, mergeți după cursul simțirii lui Dumnezeu.
Lumea este atrăgătoare, dar în acelaşi timp distrugătoare. Vreți modele în viață? Începeți cu voi, model având pe Hristos, Maica Domnului şi sfinții. Nu așteptați altă clipă pentru o schimbare, schimbați-vă viața în clipa aceasta. Fiți buni, iubitori, înțelegători, răbdători, rugători, smeriți şi veți deveni neprețuiți.
Eiiii, astăzi fiind ziua mea fac cinste mare, vă scot pe toți la o ceaşcă de iubire şi la o sticlă de zâmbete. Vă îmbrățişez, vă iubesc şi mântuire vă doresc!
O viaţă la umbra lui Hristos!
Redacția Bistrițeanul.ro îi urează părintelui Ioan Danci un sincer La mulți ani, sănătate și numai bucurii sfinte! Și promitem să rămânem ca și până acum...La umbra lui Hristos!
Nota redacției: Părintele Ioan Danci este născut în Rebra, lângă Mănăstirea Parva – cum îi place să spună. Are doar 35 de ani, din care 16 de călugărie. A viețuit timp de 5 ani la Mănăstirea Făgețel – Harghita, apoi la Mănăstirea Halmyris – Tulcea, urmând alți 4 ani de călugărie alături de Părintele Paisie la Mănăstirea Nușeni. Au urmat 3 ani ca diacon în Germania alături de Mitropolitul Serafim Joantă, iar din 2011 viețuiește la Mănăstirea Lipnița din Constanța.
Părintele are un profil de Facebook cu 5000 de prieteni și 6000 de urmăritori. Noi le-am zis fani. Domnia sa ne-a explicat că sunt „creștini” și că a ales acest mijloc de comunicare pentru că „aici îi găsesc pe cei mai mulți. Unde sunt credincioși, acolo trebuie să fie și păstorul, în mijlocul lor. Unde e turma, acolo e și păstorul”. Postările sale, pilde sau sfaturi despre cum să ne trăim viața „La umbra lui Hristos” – expresie care-i aparține - adună sute de Like-uri și Share-uri. De acum îi veți citi periodic povețele și în Bistrițeanul.ro, bucuria fiind imensă de partea noastră.
Dacă vreți să-i urmăriți postările pe Facebook click AICI.