Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001009 22
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  41 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Urban


VIDEO: Târgul Mare al Bistriţei s-a extins, va dura cinci zile!

13/04/2016 09:40:09 Andreea BOJOR  
 
Zilele Bistriţei, care de anul trecut şi-au schimbat denumirea în Târgul Mare al Bistriţei, vor ţine anul acesta cinci zile în loc de trei cum s-a obişnuit până acum. Anunţul a fost făcut aseară de primarul Ovidiu Creţu care se gândeşte chiar să prelungească pe viitor şi mai mult perioada de sărbătoare în Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Primăria a cumpărat căsuţele de lux pentru veveriţe! AFLĂ când vor ajunge acestea în parc

13/04/2016 08:55:43 Andreea BOJOR  
 
Despre căsuţele de lux pentru veveriţe s-a vorbit încă de când a fost făcut public bugetul Primăriei şi nu puţine au fost vocile care au spus că banii alocaţi, 3.500 de euro, pentru cumpărarea acestora sunt mult prea mulţi. Primarul a anunţat că voliera a fost deja comandată şi că în curând va fi montată în parcul municipal.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Primarul Ovidiu Creţu e mulţumit de cum se fac reparaţiile din Centrul Istoric

12/04/2016 21:22:19 Andreea BOJOR  
 
De câteva săptămâni muncitorii de la TCI, firma care a făcut modernizarea din Centrul Istoric, s-au pus pe treabă şi repară de zor ce nu au făcut bine din prima. Primarul Ovidiu Creţu spune că e mulţumit de cum s-au făcut reparaţiile până acum şi aşteaptă să vadă rezultatul final.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Spectacol de lumină şi culoare, acompaniat cu muzică în Centrul Istoric! VEZI cum arată noile fântâni arteziene

12/04/2016 20:55:43 Andreea BOJOR  
 
Cinci fântâni arteziene au fost amenajate în Centrul Istoric, iar în această seară primarul Ovidiu Creţu a făcut o plimbare pentru a le admira. Este mândru de rezultate şi convins că şi bistriţenilor le plac noile fântâni arteziene dotate cu jeturi de apă colorată şi una dintre ele chiar şi cu muzică. VEZI cum arată:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vitalia a terminat de transportat la Tărpiu deșeurile istorice prevăzute în contractul cu Primăria Bistrița

12/04/2016 17:28:52 Raluca NECHITI  
 
Operatorul de salubritate, compania Vitalia, a reușit să încheie zilele acestea transportul la Tărpiu a celor 30.405 tone de deșeuri menajere istorice, conform contractului semnat cu autoritățile locale prin care firma era obligată să transporte aceste gunoaie gratuit la depozitul ecologic pe care îl administrează.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Şoferii şi pietonii, exasperaţi de gurile de canal de pe trotuare şi din stradă

12/04/2016 10:15:41  
 
Sătui să tot evite pericolele de pe carosabil sau trotuare, bistriţenii cer să se ia măsuri! Canalele care abia se mai ţin sunt un real pericol şi din păcate trec zile sau chiar săptămâni până când autorităţile se sesizează şi fac ceva. Imaginile de mai jos arată cât de gravă este situaţia în unele zone şi cum arată gurile de canal.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Sfârşitul de aprilie aduce şase zile de sărbătoare cu concursuri de gătit, stand up comedy, parade şi concert Subcarpaţi la Bistriţa

11/04/2016 09:45:37 Andreea BOJOR  
 
Primăria Bistriţa a pregătit un program încărcat pentru sărbătorirea Zilei Muncii, a Tineretului, StudFestul, dar şi pentru tradiţionalul Maial unguresc. Deşi teoretic acestea ar trebui sărbătorite după Paşte, vor fi celebrate în avans, iar municipalitatea a pregătit o mulţime de concursuri, concerte şi chiar şi o proiecţie de film. VEZI programul:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Avansează lucrările la podul Berăriei! O parte din structura podului a ajuns la Bistriţa

09/04/2016 11:19:15 Andreea BOJOR  
 
După ce luni de zile şantierul a fost gol, lucrurile au început să se mişte. Podul provizoriu de lemn a dispărut şi în zonă a fost adusă o parte din structura de beton a podului Berăriei. Încet dar sigur, lucrările avansează şi se apropie de final.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Şanţurile săpate de luni de zile pe Intrarea Castanului încă aşteaptă asfaltarea

06/04/2016 10:09:34 Andreea BOJOR  
 
Asfaltăm, apoi spargem asfaltul fin turnat și apoi stăm. Stăm și așteptăm cu lunile să binevoiască cineva să astupe șanțurile rămase în asfalt după lucrările haotice la rețelele de utilități. Aproape că nu e stradă din oraș pe care să nu se fi întâmplat asta. Dacă s-a și încălzit afară, nu mai este nicio scuză să întârzie asfaltarea.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Stâlpii metalici de pe pietonal trebuie să dispară pentru că nu au aviz de la monumentele istorice

05/04/2016 18:13:10 Raluca NECHITI  
 
Primăria Bistrița a investit la finele anului trecut 30.000 de lei pentru completarea sistemului de iluminat festiv în oraș, o bună parte din bani fiind alocați pentru realizarea unei cupole de lumini, instalațiile fiind susținute de 16 stâlpi metalici montați însă ilegal, fără avizul celor de la monumentele istorice.
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO: Se repară într-o parte, se strică în alta!

05/04/2016 15:33:12 Andreea BOJOR  
 
Muncitorii de la TCI, firma care a făcut modernizarea Centrului Istoric, s-au apucat de câteva săptămâni de reparaţii şi mai au la dispoziţie zece zile să îşi termine treaba, altfel firma clujeană are de dat municipalităţii o mulţime de bani. Chiar dacă termenul final este destul de aproape problemele sunt multe încă, vizibile şi deranjante.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Piața Mică, spartă din nou! Circulația este blocată!

05/04/2016 11:31:33 Raluca NECHITI  
 
Piața Mică a intrat din nou, în această de dimineață, în reparații. Pietrele care se mișcă au fost scoase de angajații firmei care s-a ocupat de reabilitarea zonei centrale a municipiului și muncitorii încearcă să repare, pentru a nu se știe a câtă oară, pavajul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cişmelele montate în Centrul Istoric sunt doar de ornament

05/04/2016 09:12:37 Andreea BOJOR  
 
Odată cu modernizarea Centrului Istoric, proiect pentru care s-au cheltuit o mulţime de bani, au fost montate mai multe cişmele. Încă de la început, acestea au fost nefuncţionale, iar dacă în iarnă exista scuza că apa ar putea îngheţa pe conducte, acum că a venit căldura nu mai există niciun motiv pentru care acestea să nu fie puse în funcţiune.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vitalia cere majorarea tarifelor, dar printre blocuri e plin de gunoaie

03/04/2016 09:21:49 Andreea BOJOR  
 
ADI Deşeuri a anunţat de curând primăriile din judeţ că firma Vitalia cere majorarea tarifelor pentru colectarea deşeurilor. Motivul? Firma a înregistrat pierderi. Totuşi, în teren de multe ori activitatea de colectare lasă de dorit, containerele nu mai fac faţă şi gunoaiele stau cu zilele aruncate pe lângă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Casa distrusă din Piața Unirii a primit acordul de demolare. În zadar însă, proprietarul a plecat în Germania!

01/04/2016 14:22:55 Raluca NECHITI  
 
Autoritățile sunt legate de mâini și de picioare când vine vorba de imobilele care pun în pericol sănătatea și securitatea trecătorilor, dar aparțin unor persoane private. Un astfel de caz este în Piața Unirii unde o clădire veche a devenit o adevărată capcană pentru cei care trec prin zonă.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Contractul cu Transmixtul a fost prelungit cu încă un an! Ioan Peteleu, singurul care a votat împotrivă

31/03/2016 16:30:59 Andreea BOJOR  
 
Consilierii locali au aprobat în urmă cu câteva minute proiectul privind prelungirea contractului dintre Transmixt, firma care asigură transportul în comun în Bistriţa, şi Primărie. Contractul fost prelungit cu un an de zile, mai exact până la finalul lunii aprilie a anului viitor.
citește tot articolul [ 0 comentarii

BISTRIŢA Civică - ameninţări la adresa directorilor executivi din Primărie: Nu vă jucaţi cu focul!

31/03/2016 10:47:12  
 
Procesul de elaborare și adoptare a Hotărârii Consiliului Local al municipiului Bistrița privind aprobarea bugetului local pentru anul 2016 s-a desfășurat cu încălcarea prevederilor legale - avertizează Bistriţa Civică.
citește tot articolul [ 0 comentarii

S-au săturat să fie mereu amânaţi şi trataţi ca-n antichitate! Joi protestează legal în faţa Primăriei

30/03/2016 08:51:46  
 
Societatea Civilă Bistriţeană organizează un protest autorizat joi, 31 martie 2016, de la ora 19:00, în faţa primăriei împotriva tuturor amânărilor Primăriei Bistriţa: de la acte, la sistemul de apă potabilă şi canalizare, la asfaltare, etc. Dorim să cerem schimbări în modalitatea de lucru a Primăriei Bistriţa.
citește tot articolul [ 0 comentarii

După 10 ani, construirea casei lui Ungur pe strada Grădinilor revine în dezbaterea aleșilor

29/03/2016 16:12:58 Raluca NECHITI  
 
În urmă cu aproape 10 ani proiectul prin care afaceristul Lucian Ungur intenționa să construiască un imobil, cu cinci nivele, pe strada Grădinilor, într-o zonă de case a stârnit numeroase controverse și dezbateri în Consiliul Local Bistrița-Năsăud. În cele din urmă proiectul a fost respins. După 10 ani revine.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ce nebunii pregătește primarul Doru Crișan la Prundu Bârgăului: Fântâna comandată prin telefon

29/03/2016 15:13:02 Bianca SARA  
 
Primarul comunei Prundu Bârgăului nu încetează să ne surprindă. De curând a finalizat o sală de fitness și pregătește un parc cu amfiteatru, loc de joacă pentru copii și o fântână minune, cum n-a mai văzut România. Aceasta va avea un sistem sofisticat și comandă prin telefon.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Scăpăm de cortul din Centrul Istoric! Primăria redeschide traficul şi vor fi mai multe locuri de parcare

29/03/2016 14:23:31 Andreea BOJOR  
 
Montat în anul 2012, când au început lucrările de modernizare ale Centrului Cultural Municipal „George Coşbuc", cortul din Piaţa Centrală va dispărea în curând. Municipalitatea anunţă că ultimul eveniment organizat acolo va fi în 20 aprilie şi că imediat după aceea cortul va fi demontat.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Florin Chereji: Nu voi candida în iunie. Comunitatea bistriţeană se află într-un moment de răscruce! Nu-i forțaţi pe copii să plece din orașul natal

28/03/2016 18:09:14  
 
Cu menţiunea că nu va candida la alegerile din iunie, preşedintele Asociaţiei Bistriţa Civică le transmite bistriţenilor câteva din gândurile care îl îngrijorează, în calitate de cetăţean, în contextul unui moment de răscruce: „Nu stați cu mâinile în sân, problemele acute ale comunității nu se rezolvă de la sine!”
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pistă pentru biciclişti şi pasaj subteran după modernizarea străzilor Decebal, Andrei Mureşanu şi Năsăudului

28/03/2016 12:45:25 Andreea BOJOR  
 
Primăria Bistriţa vrea să obţină finanţare europeană de 6,5 milioane de euro pentru reabilitarea străzilor Decebal-Andrei Mureşanu-Năsăudului. Investiţia ar urma să schimbe total străzile care vor avea inclusiv piste pentru biciclişti, o bandă specială pentru mijloacele de transport în comun şi sistem de supraveghere video.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Complexul Multicultural Dacia își primește oficial denumirea

27/03/2016 12:45:28 Raluca NECHITI  
 
Cum bistrițenii nu au fost de acord cu propunerea inițială făcută de autorități - Centrul Multicultural „Valeria Peter Predescu", consilierii au fost nevoiți să revină asupra denumirii după ce peste 3.600 de bistrițeni au votat ca numele complexului să fie păstrat cel actual.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Până e gata pârtia de schi, în Wonderland pasc oile!

25/03/2016 10:34:22 Andreea BOJOR  
 
Primăria Bistriţa vrea să închirieze terenul pe care îl are în Wonderland pentru cei care vor să îl folosească în scop agricol. Terenul de peste 200 de hectare aflat în Unirea, unde a fost Poligonul Armatei, va fi împărţit pe mai multe loturi şi scos la licitaţie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Şantierul de la ştrandul Codrişor a distrus „Poteca veveriţelor". Florin Chereji: E bătaie de joc!

24/03/2016 15:17:42 Andreea BOJOR  
 
„Poteca veveriţelor" din Pădurea Codrişor a fost inaugurată la finalul anului 2014 de către Asociaţia Bistriţa Civică. Acesta a fost primul obiectiv din proiectul „Salvăm Pădurea Codrişor". Cei de la Bistriţa Civică sunt foarte supăraţi pentru că poteca a fost distrusă de utilajele cu care se lucrează la modernizarea ştrandului.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Până în toamnă, Bistriţa scapă de toate gunoaiele adunate la depozitul temporar din Zăvoaie

24/03/2016 14:31:00 Andreea BOJOR  
 
Primarul Ovidiu Creţu a anunţat ieri la o conferinţă de presă că speră ca până în august-septembrie, cel târziu, toate gunoaiele adunate la depozitul temporar din Zăvoaie să fie transportate la Tărpiu. În total, după cum anunţă edilul, ar mai fi de transportat circa 14.000 de tone de deşeuri.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Primăria e dispusă să spargă 19.000 de lei pentru contorizare în 15 locuinţe sociale!

24/03/2016 13:06:43 Andreea BOJOR  
 
Rău platnicii lăsau scări întregi de bloc fără utilităţi şi implicit aveau de suferit şi cei care erau cu facturile la zi. Primăria a rezolvat problema şi a decis să pună contoare în fiecare locuinţă socială. Mai sunt 15 locuinţe pentru care trebuie făcută contorizarea, iar suma alocată pentru acest lucru este enormă: 190 milioane de lei vechi.
citește tot articolul [ 0 comentarii

100 de copaci au fost tăiați anul trecut în Bistrița – doar jumătate față de cât s-a solicitat

24/03/2016 12:15:42 Raluca NECHITI  
 
Primăria Bistrița, prin comisia de avizare a tăierilor de arbori, a aprobat anul trecut eliminarea de pe terenurile publice a 100 de copaci, adică jumătate din numărul pentru care s-a solicitat eliminarea. În locul acestora municipalitatea a plantat alți 174.
citește tot articolul [ 0 comentarii

În sfârşit! Fântâna din Ştefan cel Mare va fi gata luna viitoare

24/03/2016 10:04:55 Andreea BOJOR  
 
După ani întregi de muncă şi termene de finalizare prelungite, fântâna arteziană din Ştefan cel Mare va fi finalizată. Primarul Ovidiu Creţu a anunţat că lucrările sunt aproape de finish şi că inaugurarea fântânii va avea loc luna viitoare.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro