Bistriteanul.ro - Află Primul - Sectiune - 001005 3
 Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  55 vizitatori online

CELE MAI CITITE STIRI

REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Social


Până și hoții vor la școală! Alte două unități din județ, vandalizate

21/02/2018 15:15:22 Ioana BRADEA  
 
Se pare că hoților din județ le plac mult școlile. Spargerea care a avut loc ieri noapte, la școala din Șintereag nu a fost un incident izolat. Alte două unități de învățământ din zonă au fost călcate de hoții care s-au făcut nevăzuți cu laptopurile, copiatoarele sau videoproiectoarele găsite în școli:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cum „a sfidat” legile fizicii DGASPC: Prestații sociale pentru decedați și bilete de călătorii pentru persoane internate

20/02/2018 15:39:36 Bianca SARA  
 
Potrivit raportului Curții de Conturi pentru anul 2016, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a sfidat legile fizicii! Cum a reușit asta? Ei bine, prin prestații sociale pentru decedați și bilete de călătorii pentru persoane aflate în spital:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO: Cățeluș salvat de pompierii bistrițeni dintr-un canal!

20/02/2018 14:43:08 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Nu au stat pe gânduri când au văzut ghinionul pe care l-a avut un cățel, căzând într-un canal. Niște bistrițeni au reacționat imediat și au apelat la echipajele de intervenție, care s-au chinuit să salveze animalul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Renovări la Spitalul Județean de Urgență Bistrița!

19/02/2018 16:18:55 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Secția Cardiologie intră în renovări, asta după ce în ultima ședință a Consiliului Județean au fost alocate fonduri pentru acest lucru. Două saloane vor fi renovate, în beneficiul pacienților.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Peste trei sute de bistrițeni așteaptă locuințe ANL

19/02/2018 13:16:20 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Mai mult de trei sute de bistrițeni așteaptă „verdictul final” al Primăriei Bistrița cu privire la obținerea unei locuințe ANL. Repartizarea locuinţelor se va aproba în următoarea ședință a Consiliului Local Bistrița, în baza listei de priorități.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: De zece ani luptă pentru copiii cu autism! Acum, statul le pune piedici, iar prim-ministrul îi jignește

16/02/2018 16:24:54 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Premierul Viorica Dăncilă, va fi audiată în 20 februarie de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru o declarație în care a comparat persoanele cu autism cu niște colegi de breaslă. Ana Dragu a semnalat derapajul premierului, însă tristețea din spatele acestui gest este imensă - atât pentru ea, cât și pentru terapeuți și copii.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Viorica Dăncilă, audiată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării după ce Ana Dragu a semnalat derapajul premierului!

16/02/2018 14:01:45 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Se înregistrează o mică victorie a micilor prinți din România. Declarația prim-ministrului Viorica Dăncilă, care a folosit termenul „autist” într-un context cel puțin nepotrivit, nu va rămâne fără urmări. Premierul va fi audiat curând de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Ana Dragu a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România! Premierul Viorica Dăncilă și-a cerut scuze

16/02/2018 11:01:04 Ana ȘTEFĂNEL  
 
Președintele Asociației Autism Europa, Ana Dragu, a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România după ce prim-ministrul Dăncilă a făcut o declarație în care a folosit cuvântul „autism” în sens negativ. Nu a durat mult și au apărut și scuzele.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Pericol la Biserica Sfânta Ana!

16/02/2018 09:15:04 Flavia DANCIU  
 
Dimineața, când oamenii merg la lucru și copiii la școală, ies pe străzi și patrupedele nimănui. Chiar dacă se află în fața bisericii Sfânta Ana, trecătorii nu pot să nu se teamă de niște câini de statură mare. Iar copiii... sunt cele mai ușoare ținte.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Electrica, venim după tine! Revolta a început din Ghinda!

15/02/2018 11:35:34 Flavia DANCIU  
 
Nemulțumiți de serviciile oferite de cei „care aprind becul”, mai mulți consumatori au început o „revoltă”. Dacă acum sesizarea este doar în mediul online, clienții nemulțumiți amenință cu mersul în instanță, dacă nu li se remediază problemele.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Autoritățile reacționează după accidentele tragice de pe Bârgău, care au băgat în mormânt două copile

15/02/2018 10:28:08 Bianca SARA  
 
Autoritățile județene și locale au anunțat primele măsuri de reducere a accidentelor rutiere pe Valea Bârgăului, după ce două copile s-au prăpădit spulberate de un adolescent băut și fără permis, la începutul lunii trecute. Cum vor fi „temperați” șoferii care traversează Valea Bârgăului:
citește tot articolul [ 0 comentarii

Mămicile bistrițene se plâng că au primit mai puțini bani luna aceasta

15/02/2018 09:49:28 Flavia DANCIU  
 
Revoluția financiară lovește și în bugetele familiilor bistrițene. Când și-au încasat indemnizațiile, zilele trecute, unele mămici au constatat cu stupoare că au primit mai puțini bani, chiar și jumătate față de lunile precedente. Singura creștere a fost de 17 lei, pentru indemnizațiile calculate din salariul minim pe economie.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Președinta Maltei, impresionată de drama familiei Udrea. Ce surpriză a avut soția românului decedat pe insulă

14/02/2018 12:20:05 Bianca SARA  
 
Drama prin care trece familia Udrea a impresionat-o inclusiv pe Marie Louise Coleiro Preca, președinta Maltei. Aceasta a decis să sprijine familia, prin intermediul fundației sale. De asemenea, o companie aeriană s-a oferit să transporte trupul neînsuflețit al lui Dan, în România, gratuit.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Avocatul primarului Traian Ogâgău: Absurdul a depăşit nivelul raţiunii. Prefectura nu a comunicat motivele invocate de locuitorii din Sîngeorz-Băi

14/02/2018 11:08:24  
 
„Contrar celor susţinute de Instituţia Prefectului judeţului Bistriţa Năsăud, ordinul emis de aceasta nu a fost motivat. Nici până acum nu cunoaştem motivele pentru care se solicită organizarea referendumului. Instituţia Prefectului nu ne-a comunicat motivele invocate de locuitorii oraşului Sîngeorz - Băi.”, susține avocatul George Gaftone.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Mii de euro s-au strâns pentru bistrițeanul strivit de un copac în Malta, cu ajutorul unui site de donații

12/02/2018 13:51:56 Bianca SARA  
 
Prietenii și cunoscuții bistrițeanului care a fost strivit weekendul acesta de un copac doborât de vânt pe o șosea din Malta nu au rămas indiferenți la drama cu care se confruntă familia acestuia și au donat mii de euro într-o singură zi, prin intermediul unui site de donații.
citește tot articolul [ 0 comentarii

PETIȚIE. Părinții și profesorii sunt nemulțumiți. „Este o prostie!”

12/02/2018 11:13:16 Ioana BRADEA  
 
Se strâng semnături pentru modificarea examenelor de clasa a VIII-a: părinții și profesorii susțin că este o mare prostie ca elevii să susțină Evaluarea Națională la doar două zile după terminarea cursurilor, în timp ce în anii trecuți li se oferea o săptămână la dispoziție să-și recapituleze materia. Nu este singura anomalie a sistemului:
citește tot articolul [ 0 comentarii

FOTO/VIDEO - Mobilizare impresionantă, pentru familia bistrițeanului care a pierit în Malta strivit de un copac

11/02/2018 16:33:41 Bianca SARA  
 
Drama prin care trece Irina, o bistrițeancă ce a rămas singură cu doi copii mici, după ce soțul său a murit strivit de un copac doborât de vânt pe o șosea din Malta, a mobilizat comunitatea românească de pe insulă, dar și pe prietenii de acasă și pe străinii care îi cunoșteau:
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO: Probleme cu terenurile din extravilan

09/02/2018 17:35:33 Ioana BRADEA  
 
Sunt foarte multe lucruri care nu funcționează corect în problema terenurilor din extravilan: „Încercăm să facem o modificare a Legii 17/2014 privind măsurile de reglementare a vânzării și cumpărării terenurilor agricole situate în extravilan...”, a precizat avocatul Ștefania Stere, explicând cu ce probleme se confruntă avocații în aceste cazuri:
citește tot articolul [ 0 comentarii

O șansă în plus pentru cei 2406 asistați social ai județului - o nouă sursă de finanțare pentru bugetul local

09/02/2018 15:37:06 Ioana BRADEA  
 
După ce a impus cu succes „Legea Colectiv”, deputatul PMP Ionuț Simionca încearcă să modifice și Legea privind venitul minim garantat: „S-ar crea astfel premisele pentru creșterea stimei de sine a celor mai defavorizați membri ai comunității care trăiesc din ajutor social”, consideră deputatul bistrițean.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrițenii, singurii din județ care și-au cumpărat apartamente în blocurile ANL

09/02/2018 10:39:08 Bianca SARA  
 
Bistrițenii sunt singurii locuitori din județ care și-au achiziționat apartamente în blocurile ANL, asta în ciuda faptului că s-au amenajat astfel de locuințe în 7 localități din Bistrița-Năsăud.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cod galben de ninsori în Bistrița-Năsăud!

09/02/2018 08:30:15  
 
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenționare. Vizate sunt cinci județe, între care și Bistrița-Năsăud, în care vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, ajungând pe crestele montante la 70 km/h.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Cum se pot ajuta persoanele cu tulburări psihice și din spectrul autist: 7 măsuri esențiale

08/02/2018 15:21:42 Flavia DANCIU  
 
În contextul în care centrul Micul Prinț riscă să fie închis, Ana Dragu prezintă 7 măsuri esențiale pentru crearea condițiilor de dezvoltare a serviciilor sociale oferite categoriilor vulnerabile de către ONG-urile acreditate și pentru asigurarea terapiilor de recuperare GRATUITE pentru cei cu tulburări psihice sau din spectrul autist.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vești triste din Belgia: Căienar rămâne după gratii, momentan!

08/02/2018 12:16:21 Flavia DANCIU  
 
Încercarea de a-l elibera pe Grigore Căienar din închisoare, a eșuat. Judecătorii au decis să rămână după gratii până va reîncepe procesul, pentru a fi siguri că acesta se va prezenta în instanță. Noi informații ies la iveală...
citește tot articolul [ 0 comentarii

Vor să-i ajute, dar se bat de multe impedimente. AFLĂ ce stă în calea internării celor cu probleme psihice

07/02/2018 12:27:38 Flavia DANCIU  
 
Autoritățile locale se zbat să interneze oamenii străzii cu probleme psihice, însă se bat de procese lungi și anevoioase, lipsa locurilor pentru internare sau de împotrivirea familiei celui ce se dorește a fi internat.
citește tot articolul [ 0 comentarii

I-a trimis unui copil SMS-uri prin care îi propunea să întrețină relații sexuale. S-a întâmplat la o asociație sportivă din Bistrița

04/02/2018 11:04:01 Bianca SARA  
 
Un antrenor de la o asociație sportivă din Bistrița i-a propus unui copil de 12 ani, printr-un SMS, să întrețină relații sexuale. Din fericire bărbatul nu a apucat să meargă mai departe, fiind prins de polițiști.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bistrița-Năsăud, la coada clasamentului când vine vorba despre tranzacții cu teren agricol

03/02/2018 16:46:07 Bianca SARA  
 
În Bistrița-Năsăud și alte 5 județe din țară s-au vândut anul trecut sub 1.000 de loturi de teren agricol. Asta în condițiile în care în Timiș s-au încheiat 8.866 de tranzacții de vânzare-cumpărare pe parcursul anului trecut.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Bărbatul din Spermezeu va fi preluat azi și dus spre încarcerare în Belgia

01/02/2018 15:36:23 Flavia DANCIU  
 
Grigore Căienar pleacă astăzi spre Belgia. Organele competente îl ridică azi din arestul poliției bistrițene pentru a-l duce și încarcera într-o închisoare belgiană. Familia speră ca odată ajuns acolo, să poată începe demersurile de contestare a deciziei judecătorilor și pedeapsa să se micșoreze.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Casă nouă pentru Direcția de Protecție a Copilului Bistrița-Năsăud

31/01/2018 17:06:14 Flavia DANCIU  
 
Un proiect al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud constă în transformarea fostului internat al Grupului Școlar Forestier în noul sediu al DGASPC BN. Durata lucrărilor se va întinde pe 16 luni și valorează aproape 5,5 milioane lei. Deși au fost și voturi contra, în cadrul ședinței de CJ, proiectul a fost aprobat.
citește tot articolul [ 0 comentarii

VIDEO - Ana Dragu: „Fără cei 2% și fără sprijinul firmelor, închiderea centrului este o certitudine”

30/01/2018 11:39:37 Bianca SARA  
 
Unul dintre cele importante ONG-uri sociale din țară, primul care a pus la punct o revistă dedicată autismului și centrul cu cei mai mulți copii integrați în învățământul de masă, este pe cale să se închidă, după ce legislația fiscală s-a complicat și îi decimează practic bugetul.
citește tot articolul [ 0 comentarii

Grevă japoneză la SGA BN: Vrem respectarea contractelor de muncă și salarii decente!

30/01/2018 10:30:39 Flavia DANCIU  
 
Astăzi Sindicatul Apelor Române a declarat grevă japoneză în toată țara. Și angajații direcției SGA BN se numără printre cei care vor protesta silențios împotriva încălcării contractului colectiv de muncă și al salarizării nedrepte. „Ne punem încrederea în noul ministru al Apelor”, spun aceștia.
citește tot articolul [ 0 comentarii
Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro