Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  17 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Ana Dragu a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România! Premierul Viorica Dăncilă și-a cerut scuze

16/02/2018 11:01:04 Ana ȘTEFĂNEL  
Președintele Asociației Autism Europa, Ana Dragu, a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării România după ce prim-ministrul Dăncilă a făcut o declarație în care a folosit cuvântul „autism” în sens negativ. Nu a durat mult și au apărut și scuzele.

„Premierul neconflictual al României despre persoanele cu «dezabilități»

Nu știu, ultima dată când am verificat, persoanele astea DEZABILITATE se numeau, în discursuri oficiale europene, în instituții prin care doamna a prestat, persoane diferit abilitate, dar

în timp ce părinții copiilor cu autism se dau de ceasul morții încercând să limiteze repercusiunile falimentului social și uman în care ne-au adus infractorii din Parlamentul României, majoritatea lipsiți de orice urmă de principii, iată ce declară premierul României la TV:

«Acești oameni cred că sunt autiști și nu văd și nu aud...», spune Vasilica Dăncilă, primul premier femeie din România.

Hmm! Despre cine o fi vorbind?

Peste 9.000 de copii cu tulburări de spectru autist din România sunt încadrați în grad de handicap. Statul nu a fost în stare NICI MĂCAR SĂ ÎI NUMERE, darămite să le asigure serviciile psihologice și sociale necesare pentru a-i ajuta să devină adulți cât mai funcționali. Toată povara înființării, finanțării și impunerii de standarde de calitate în serviciile de recuperare cade în sarcina FAMILIILOR.

Acestea sunt împinse zilnic de strategiile inepte de sănătate mintală, de indiferența și lipsa de scrupule a unor funcționari de ocazie spre un viitor negru și cinic, inadmisibil într-o țară membră a Uniunii Europene.

Să îți fie RUȘINE, doamna Vasilica, că nici în spațiul public nu depășești nivelul discursului de coafor de cartier. De o minimă cultură medicală ce să mai vorbim!

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii Romania, aceasta este o sesizare prin care Asociația Autism Europa Bistrița vă solicită să luați măsurile impuse de lege pentru demnitari care jignesc mii de pacienți cu autism și utilizează un limbaj care instigă la dispreț și desconsiderare, lezând demnitatea umană.

P.S. Nu mă aștept să răspundeți. Dacă ar fi să întocmim o LISTĂ INSTITUȚIONALĂ A RUȘINII cu numele și «pronumele» celui care face de râs instituția prin comportamentul de mahala și economisirea resurselor cognitive și de bun simț am deschide în timp record o uriașă fabrică de hârtie igienică care să deservească neobosită țara”, este postarea Anei Dragu.

 

Prim-ministrul Dăncilă a avut (încă) o declarație cel puțin iresponsabilă, ceea ce a dus la această discuție. Cuvintele sale au fost cu atât mai nepotrivite, cu cât în ultimele săptămâni ONG-urile din România caută colaci de salvare după ce modificările aduse Codului Fiscal le pun în pericol activitatea.

 

Astăzi, Viorica Dăncilă și-a făcut publice scuzele pe site-ul oficial al Guvernului României: 

 

Premierul Viorica Dăncilă își cere scuze public pentru declarația făcută în cadrul unei emisiuni televizate și precizează că prin comparația făcută nu a dorit să aducă jigniri persoanelor cu tulburări din spectrul autismului. «Îmi declar sprijinul ferm pentru  persoanele cu dizabilități, indiferent de natura acestora. Sunt oameni care au nevoie de grija și de susținerea noastră. Avem datoria să dovedim înțelegere și umanitate, să le respectăm drepturile, să le apărăm demnitatea”, a afirmat prim-ministrul Dăncilă.

Șeful Executivului subliniază că doar printr-o atenție constantă acordată  persoanelor cu dizabilități putem contribui la integrarea acestora în societate și punerea în valoare a calităților lor. «M-am implicat activ în tot ceea ce înseamnă promovarea și apărarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Ca prim-ministru, voi folosi toate pârghiile legale pentru a pune în practică, în cel mai scurt timp, măsuri active destinate rezolvării dificultăților pe care le întâmpină semenii noștri»”, a subliniat Viorica Dăncilă în comunicatul publicat pe gov.ro.

 

Mai mult, jurnaliștii au surprins-o la ieșirea de la bilanțul MAI, iar aceasta a mai făcut o declarație legată de subiect: „Am să iau legătura cu organizațiile, am să sun personal la cei care au făcut această sesizare și să le spun că nu a fost intenția mea să fac așa ceva. Chiar îmi pare rău că s-a înțeles acest lucru și empatizez total cu oamenii care au asemenea probleme. Mă voi implica să construiesc o strategie pentru astfel de persoane și alte persoane care se confruntă cu alte dizabilități”.

 

 
2569 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro