Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  90 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



O șansă în plus pentru cei 2406 asistați social ai județului - o nouă sursă de finanțare pentru bugetul local

09/02/2018 15:37:06 Ioana BRADEA  
După ce a impus cu succes „Legea Colectiv”, deputatul PMP Ionuț Simionca încearcă să modifice și Legea privind venitul minim garantat: „S-ar crea astfel premisele pentru creșterea stimei de sine a celor mai defavorizați membri ai comunității care trăiesc din ajutor social”, consideră deputatul bistrițean.

După ce a impus cu succes „Legea Colectiv”, deputatul PMP Ionuț Simionca încearcă să modifice și Legea privind venitul minim garantat, convins că stimularea vieții active trebuie să fie o sarcină permanentă pentru forul legislativ. „Scopul prezentei propuneri legislative este să reglementeze participarea pe o piață a muncii mai extinsă a persoanelor apte de muncă din rândul familiilor beneficiare de ajutor social, care au obligația de a presta lunar, la solicitarea primarului, acțiuni sau lucrări de interes local...”, a precizat deputatul Ionuț Simionca astăzi, într-o conferință de presă.

Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat este eliptică în legătură cu sfera de aplicare a beneficiarilor direcți, motiv pentru care deputatul bistrițean își dorește un amendament care să umple această lacună legislativă.

Preluând un model american, deputatul Ionuț Simionca are de gând să le propună colegilor săi parlamentari inițiativa care să le permită societăților comerciale sau regiilor autonome să selecteze persoanele care să efectueze acțiunile sau lucrările în orele de muncă repartizate.

Inițiativa aduce ca noutate obligarea primarilor de a publica pe site-ul propriu o serie de documente privind munca asistaților social. Ar fi benefic și pentru cei care muncesc – consideră deputatul Ionuț Simionca – pentru că aceștia, fiind obligați să muncească și în beneficiul societăților, inclusiv a societăților cooperativă, ar avea șansa de a-și reevalua capacitățile: „S-ar crea astfel premisele pentru creșterea stimei de sine a celor mai defavorizați membri ai comunității care trăiesc din ajutor social, astfel încât aceștia să devină membri activi ai comunității și persoane care generează venituri. Se creează premisele pentru continuarea relației cu firmele respective, în condițiile în care aceste persoane înțeleg că munca lor este necesară și că ar putea fi răsplătită la nivelul salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată. Mai mult, firmele sunt cointeresate să obțină o forță de muncă relativ ieftină, în condițiile unei piețe a muncii care este cuprinsă de o criză profundă de forță de muncă. În plus, bugetul local obține o nouă sursă de finanțare...”, susține Ionuț Simionca. 

La nivelul județului Bistrița-Năsăud, în decembrie 2017 în evidențele Ministerului Muncii figurau 2.406 de asistați social.

1954 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro