Biscuiţi cu ciocolată, budincă de căpşuni, vanilie sau frişcă, salam de biscuiţi, cornuleţe apetisante, prăjituri de casă, limonadă, socată şi sucuri naturale de mere – acesta a fost meniul cu care „Micii bucătari” de la Şcoala Generală „Lucian Blaga” şi-au răsfăţat colegii de ziua lor.
Clubul de gastronomie al Şcolii Generale „Lucian Blaga” – coordonat de profesoara Ionica Trişcaş – a avut mult de furcă ieri şi astăzi, gătind o serie de bunătăţi pentru colegii lor. În acest fel au înţeles copiii să-şi sărbătorească Zilele Şcolii „Lucian Blaga” şi Ziua Internaţională a Copilului.
Expoziţia culinară a beneficiat şi de o tombolă: la nişte preţuri modice, toţi elevii şcolii au putut să-şi cumpere din delicatesele pregătite de „Micii bucătari”. „Banii pe care i-am obţinut vor fi re-investiţi în ingredientele necesare preparării altor bunătăţi” a declarat pentru Bistriţeanul.ro Ionica Trişcaş.
Succesul de care s-a bucurat expoziţia culinară a fost indubitabil, dovadă şi faptul că bunătăţile s-au epuizat aproape în totalitate în prina jumătate de oră de la inaugurare. Nici directorul Marius Mureşan nu a rezistat tentaţiei şi a gustat din preparatele micuţilor bucătari.
Atmosfera de sărbătoare care a domnit azi între micii bucătari a fost completată de o expoziţie de desene ale copiilor din clasele a V-a şi o impresionantă expoziţie de măşti. Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a, îndrumaţi de profesoara Alina Oros au executat atât afişele pentru manifestările de 1 iunie, cât şi o mulţime de măşti realizate din tifon, aracet, ghips şi carton.
Tot astăzi s-a desfăşurat şi un concurs pentru stabilirea unui brand al şcolii, un concurs sportiv şi de desene pe asfalt, dar şi un program artistic susţinut de elevii Şcolii Generale „Lucian Blaga”.