„Cartea este o făgăduinţă, o bucurie, o călătorie prin suflete, gânduri şi frumuseţi” spunea Tudor Arghezi. Educatoarele de la Grădiniţa cu P.P. nr.6 Bistriţa au considerat că e prilejul ideal pentru promovarea literaturii pentru copii şi tineret şi pentru stimularea dorinţei de lectură a celor mai mici cititori.
Activităţile dedicate acestei zile au fost diverse şi interesante, s-au organizat expoziţii de carte, lectura educatoarei, momente artistice, teatru de păpuşi, ateliere de desen, jocuri cu zmee şi măşti, concursuri etc.
Scopul acestei zile este de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor către cărţi Ziua internaţională a cărţilor pentru copii a fost iniţiată în 1967. Data nu a fost aleasă întâmplător ca sărbătoare a cărţilor pentru copii, ea coincide cu ziua de naştere a celui mai îndrăgit autor de basme, Hans Christian Andersen.
Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: „Hainele cele noi ale împăratului”, „Soldăţelul de plumb”, “Fetiţa cu chibrituri”, “Răţuşca cea urâtă”|, “Mica Sirenă”, „Prinţesa şi mazărea”, „Crăiasa Zăpezii”, „Degeţica”, şi multe altele.
Nu uitaţi! Cea mai mare parte a vocabularului o învăţăm din cărţi, nu din conversaţii cu prietenii sau de la televizor.