Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  138 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Zeci de porții de mâncare la ceaun au făcut deliciul oștenilor, cavalerilor și domnițelor

29/06/2014 19:41:14 Ioana BRADEA  
Bucătarul tocmit să-i îndestuleze pe cavalerii, domnițele și oștenii care au poposit în Cetatea Bistriței în aceste zile a avut o misiune extrem de dificilă, de care s-a achitat însă cu maxim succes. Toată lumea i-a savurat bucatele medievale gătite la foc special făcut „obligatoriu din lemn de stejar”!

Au dansat, s-au luptat, au făcut animație, au înveselit atmosfera timp de trei zile și aproape trei nopți – au muncit pe brânci ca Serbările Bistriței Medievale să iasă ca la carte – dar cineva s-a gândit totuși și la faptul că arta și distracția trec prin stomac.

Organizatorii serbărilor medievale au întocmit în acest sens un bucătar cât se poate de talentat pentru a potoli foamea de lip a cavalerilor și oștenilor.

Zeci de porții delicioase au fost gătite în aceste zile la ceaun, după rețete medievale, la foc molcom – „făcut obligatoriu din lemn de stejar, pentru că acesta are o anumită aromă, diferită de aroma de lemn de brad ars, care se imprimă și-n mâncare” – după cum a destăinuit bucătarul șef pentru Bistrițeanul.ro.

S-au pregătit rețete cu specific medieval, cu carne de porc, cârnaț de casă, cârnaț oltenesc și cârnaț picant. Am pus foarte mult zarzavat – ceapă galbenă și ceapă roșie, gogoșari roșii și ardei galbeni, cartofi și mult usturoi” a mai povestit bucătarul care a avut dificila misiune de a-i îndestula pe cavalerii și oștenii osteniți ai cetății.

2237 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro