Aproape 100 de elevi din cadrul Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, însoțiți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale și Prevenire a Criminalității, au vizitat ieri „Casa Argintarului”, fiind implicaţi într-un proiect naţional. Despre ce au vorbit împreună cu poliţiştii:
Campania „Şcoala altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun” reprezintă un bun prilej pentru polițiști de a implica în demersul educativ-preventiv un număr cât mai mare de copii preşcolari, elevi, cadre didactice şi părinţi, în scopul prevenirii criminalităţii.
Aşa se face că, ieri, 28 februarie, poliţiştii bistrițeni au desfășurat activități preventive pe linia protejării patrimoniului cultural naţional. Cu această ocazie, 90 de elevi din cadrul Colegiului Național „Liviu Rebreanu” Bistrița, însoțiți de polițiști din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale și Prevenire a Criminalității, au desfășurat activități preventive în cadrul proiectului „Cunoaşte şi protejează patrimoniul cultural naţional”, proiect desfăşurat la nivel naţional în parteneriat cu Fundația Collegium XXI.
Activitatea a fost una practică, interactivă, deosebit de interesantă pentru elevii participanți și a avut loc la „Casa Argintarului” din Bistriţa, monument de arhitectură datat încă de la începutul secolului al XVI-lea. Elevii implicați în acest proiect au aflat în ce constă patrimoniul cultural național și li s-a vorbit despre cele mai cunoscute obiective și monumente istorice din municipiul Bistrița.
Au aflat astfel lucruri inedite despre ansamblul „Piaţa centrală sau şirul Sugălete”, „Turnul Dogarilor” și breslele aurarilor. La final, în aula Colegiului Național „Liviu Rebreanu”, toți elevii implicați au fost premiați cu diplome de participare și brățări tricolore.
În perioada următoare, şi elevii Colegiului Național „Andrei Mureșanu” și Colegiului Tehnic Infoel, din Bistrița vor fi implicați în activități similare.