Sunt copii sărmani sau orfani din toată ţara, unii cerşetori, culeşi de pe străzi şi deveniţi premianţi, după şedinţele de consiliere psihologică, prezentaţi într-o emoţionantă ediţie la “România Te Iubesc”, pe ProTV, iar 39 dintre ei sosesc mâine într-o mini-vacanţă la Bistriţa, pentru că nu-şi permit alte destinaţii…
Aţi citit despre Casa Sfântul Iosif mai demult, când aţi făcut cunoştinţă cu Floricica Nagy-Matei, una dintre elevele care trăiesc şi învaţă aici şi care a participat la etapa naţională a Olimpiadei "Lectura ca abilitate de viaţă", desfăşurată la Bistriţa.
39 de copii de diferite vârste – din clasa I şi până în clasa a XI-a de la Odorheiul Secuiesc sosesc mâine la Bistriţa, într-o mini-vacanţă de trei zile în care vor avea parte de un program artistic şi de divertisment special.
Copiii vor asista la un spectacol de teatru de păpuşi şi dans modern sâmbătă, în Teatrul de Vară de pe Pietonalul Liviu Rebreanu, vor face o vizită şi la Herghelia din Beclean, vor avea parte de un picnic şi vor asista duminică dimineaţa la slujba religioasă oficiată în biserica greco-catolică de peste Podul Budacului.
Mâine la ora 19.00, elevii de la Casa “Sfântul Iosif” vor susţine şi un mic program artistic, la Symphony Aerobic Fitness, în Shopping Center, la etajul II iar Sora Mihaela, profesoara de religie şi engleză care îi însoţeşte pe copii, va prezenta activităţile şi viaţa celor 150 de copii din toată ţara găzduiţi acum în Casa Sfântul Iosif.
“După reportajul difuzat de Pro TV, în cadrul emisiunii “România, Te iubesc” am primit o mulţime de telefoane, au sărit oamenii în ajutorul nostru şi am primit mulţi cartofi şi ceapă… Totul este binevenit, pentru că reuşim să-i hrănim pe cei 150 de copii din Casa Sfântul Iosif doar cu ajutorul donaţiilor… Prea multe posibilităţi nu avem…” a explicat Sora Mihaela pentru Bistriţeanul.ro.
Aşadar, bistriţenii generoşi care doresc şi au posibilitatea de a-i ajuta – pot să contribuie cu rechizite şcolare sau alimente neperisabile (zahăr, ulei, făină, pateuri, margarină, dulciuri, săpun, şampon sau pastă de dinţi). Pachetele se colectează pe Bulevardul Republicii, la sala de gimnastică Symphony Fitness Aerobic, în clădirea Shopping Center, la etajul II. Acolo au sosit deja primele pachete cu alimente iar cei care pot contribui cu ceva sunt rugaţi să le depoziteze acolo sau să ia legătura cu Lucia Cotul, la numărul de telefon 0753.381.527.
Casa “Sfântul Iosif” a fost pusă la punct de o călugăriţă greco-catolică, o femeie care a ispăşit 10 ani de tortură în închisorile comuniste, pentru vina de a fi crezut în Dumnezeu şi de a fi întemeiat în anii 50 Congregaţia Inimii Neprihănite. A promis Sfintei Fecioare, că dacă scapă vie din închisoare se va ocupa de copii. Şi s-a ţinut de cuvânt.
Casa "Sfântul Iosif" este luminoasă şi caldă ca o sărbătoare. E plină de chicoteli de copii, la care curiozitatea faţă de vizitatori l-a învins pe Moş Ene, şi de ciripitul vesel al călugăriţelor care se învârt printre ei. Iar din capela cu băncuţe de lemn, Fecioara veghează atent. Are şi de ce. Casa "Sfântul Iosif" a avut şi are încă nevoie de multe miracole ca să supravieţuiască. Un miracol pentru ca să nu fie evacuaţi cei de aici. Un miracol pentru fiecare factură lunară de electricitate şi gaz. Un miracol pentru mâncare. Un miracol pentru medicamentele copiilor. Un miracol pentru cărţi şi rechizite. Un miracol pentru ca sub brad să apară cadouri…
Întreaga poveste tulburătoare şi emoţionantă poate fi citită accesând linkul de mai jos:
Casa din bomboane înălţată de un bancher şi ţinută de călugăriţe. “Dacă scap vie din închisoare, mă voi ocupa de copii”