Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  159 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Zâmbind, cu un cuțit înfipt în gând... Serile de la Casa Poetului !

23/07/2014 19:36:24 Ioana BRADEA  
„Nu cred în generațiile literare, ci într-o corespondență profundă între oamenii care scriu. Nu suntem în competiție cu nimeni, nu vizăm performanța – ci doar starea de bine care să ne apropie de oameni” a mai spus Alexandru Uiuiu, prezentându-i pe tinerii Domino. Ieri au debutat la Casa Memorială „Andrei Mureșanu” „Serile de la Casa Poetului”.

Maratonul lecturilor publice a început ieri puțin după ora 18.00, cu prezentarea Grupului Domino, coordonat de scriitorul Alexandru Uiuiu. „Am încercat să creem un nou tip de relație – o relație de prietenie care a crescut odată cu întâlnirile noastre. Și la ce bun prietenia, dacă nu o reverși în fapte?” a subliniat Alexandru Uiuiu amintind de cele patru volume proaspăt tipărite și lansate la Bistrița la sfârșitul săptămânii trecute.

Este vorba de Karina Hudrea, Luana Găvan, Cristian Boantă și Sebastian Rus – patru dintre membrii grupului Domino – absolvenți de liceu – care și-au luat inima-n dinți, adunându-și creațiile în câte un volum publicat la Editura Grinta.

Nu cred în generațiile literare, ci într-o corespondență profundă între oamenii care scriu. Nu suntem în competiție cu nimeni, nu vizăm performanța – ci doar starea de bine care să ne apropie de oameni” a mai spus Alexandru Uiuiu, după care tinerii poeți Luana Găvan, Karina Hudrea și Cristian Boantă au citit câteva dintre textele lor, în aplauzele celor prezenți la Casa Poetului.

Seara s-a încheiat târziu, spre ora 22.00, cu un recital extraordinar al interpretului de folk Florin Săsărman.

Astăzi evenimentul a continuat cu o evocare a personalității lui Franz Karl Franchy, scriitorul, dramaturgul și publicistul născut la Bistrița în 1896 care i-a reunit în această după-amiază la Biblioteca Județeană pe părintele Johann Krauss, pe Thomas Hartig, directorul executiv al Forumului Democrat German din Bistriţa, scriitorul Victor Știr dar și actrița Emoke Boldiszar de la Teatrul Național din Sibiu, originară din Bistrița – o evocare extrem de emoționantă, susținută în trei limbi – română, maghiară și germană.

În jurul orei 19.00, Casa Memorială „Andrei Mureșanu” și-a deschis din nou porțile poeților din Bistrița. Cuvântul introductiv i-a aparținut managerului Bibliotecii Județene - Ioan Pintea, care i-a salutat pe cei prezenți și a subliniat că „este foarte important să scriem poezie”, regretând totodată că, de când a intrat în administrație – a avut mai puțin timp pentru poezie – în schimb reușește în continuare să citească foarte mult.

După câteva poeme lecturate de Ioan Pintea, a urmat un moment de proză din partea unei tinere scriitoare – Ionuța Andreicuț – care, la 16 ani, este una dintre cele mai promițătoare tinere voci feminine ale orașului, după cum a precizat David Dorian, amfitrionul evenimentului.

Au urmat Melania Cuc, Ana Zegrean, Maria Olteanu, Jenița Naidin, Al. C. Miloș, Laura Gherman, Liviu Ioan Mureșan și Virgil Rațiu.

Un adevărat tur de forță se anunță pentru mâine seară, de la ora 19.00, când vor avea loc - tot la Casa Poetului - lecturile publice susținute de Vasile Dâncu, Meniuț Maximinian, Andreea Gal, Emil Dreptate, Nicolae Avram, Gheorghe Mizgan, Traian Parva Săsărman, Veronica Știr, Victor Știr, Ștefan Veșcari, David Dorian și Lucreția Bucur.

Seara se va încheia cu un recital extraordinar Lenuța Purja și, evident, cu discuții și dezbateri legate de creația literară contemporană.

3165 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro