Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  30 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015Volum de lucru contra timp la Budacu de Jos, în “problema pământului”după noua lege!

09/08/2013 14:42:38 Iulia STUPINEAN  
Budacu de Jos este una dintre comunele județului Bistrița-Năsăud în care s-a construit din plin în ultimii ani! Acest lucru intensifică volumul de muncă al comisiei de evaluare proaspăt întocmită, care, după noua lege din 2013, trebuie să ia la “puricat” fiecare parcelă în parte.

După mai bine de 20 de ani de la Revoluția din 1989, problemele legate de proprietate nu au fost încă rezolvate la noi. În încercarea de a face lumină în dosarele de restituire, în luna mai a acestui an, Guvernul a adoptat Legea Nr.165/2013-privind măsurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natură sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Această nouă lege vine să suspende activitatea comisiilor locale de fond funciar, care până acum eliberau titlurile de proprietate și puneau în posesie. În schimb însă, s-a impus crearea unor comisii noi de evaluare care să întocmească o situație centralizată a punerilor în posesie de până acum.

Recent, și în comuna Budacu de Jos din Bistrița-Năsăud s-a constituit noua comisie de inventariere a tuturor terenurilor, comisie care se compune dintr-un reprezentant al Instituţiei Prefectului (care are și calitatea de preşedinte), primarul comunei Budacu de Jos, Florin Simionca, secretarul comunei Budacu de Jos, un specialist topograf și un reprezentant al Oficiului Teritorial de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

“Sincer vă spun că e foarte complexă treaba asta! Va fi luată la pas fiecare tarla în parte, vor fi găsite cu siguranță și situații de suprapunere…. Noi am tot emis titluri de proprietate de-a lungul anilor, ca să nu mai zic că în ultimul timp s-a construit mult în comuna noastră. Este un volum foarte mare de muncă, într-un timp extrem de scurt, cu termene precise și clare, și toate-s la primar. Dar dacă asta e legea, ne conformăm”, a declarat pentru Bistriteanul.ro, primarul comunei Budacu de Jos, Florin-Sandu Simionca.

Potrivit calendarului stabilit, în termen de 180 de zile de la data constituirii, comisiile de evaluare trebuie să întocmească situația terenurilor agricole (cu sau fără investiții) și forestiere, aflate în domeniul public sau privat al statului sau, după caz, al unității administrativ-teritoriale, care pot face obiectul reconstituirii dreptului de proprietate pe fiecare unitate administrativ-teritorială în parte. În ceea ce privește problema restituirii terenurilor intravilane, agricole, noua lege spune că va fi respectată limita de 50 hectare de proprietar deposedat.

Comuna Budacu de Jos din județul Bistrița – Năsăud este constituită din localităţile Budacu de Jos, Buduș, Jelna, Monariu și Simionești. Aceasta se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 7.000 de ha din care mai bine de jumătate este deservită de drumuri agricole proaspăt modernizate.

8809 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro