Răsfăț total pentru clienții Tavernei Dogarilor în această după-amiază! Restaurantul a pregătit o seară gastronomică sincronizată perfect cu o degustare de vin potrivit fiecărui preparat. O lecție de educație a bunului gust oferită împreună cu Crama Oprișor și Drink Up - unic distribuitor al acestor vinuri.
Clienții restaurantului Taverna Dogarilor din Bistrița au fost răsfățați astăzi, la ceas de seară. Restaurantul a pregătit o seară gastronomică dedicată gurmanzilor care știu aprecia o masă perfectă de la care nu lipsește vinul bun și nici muzica bună, Codruț Bistrițeanul și saxofonul său completând atmosfera perfectă.
Boris Ionescu a fost cel care a făcut prezentarea vinurilor de la Crama Oprișor și a spus povestea fiecăruia, astfel încât toată lumea să deprindă secretul unui vin bun, cum se savurează și alături de care mâncăruri îi simți din plin savoarea.
Seara gastronomică a început cu un vin de socializare, Caloian Rose, un vin vesel și simplu ”potrivit asocierilor cu meniuri ușoare sau deserturi suave”.
Primul fel de mâncare servit a fost ”rulou de curcan cu măsline, în sos de brânzeturi”, fel de mâncare recomandat alături de Rusalcă Albă, un vin cu miros de flori de primăvară inspirat de Rusalca - ”un personaj mitologic de origine slavă, un duh al apelor, o nimfă a râurilor cu chip de femeie, ce ademenește tinerii care trec noaptea pe malul apelor și îi atrage în adâncuri”.
Răsfățul gastronomic a continuat cu un ”mușchiuleț de porc la cuptor aromatizat pe pat de verdețuri”, alături de care specialistul în vinuri bune - Boris Ionescu și Taverna Dogarilor recomandă o Drăgaică Roșie , un vin roșu creat din patru soiuri de struguri roșii, ”cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină aromele de prune uscate şi coacăze cu cele de lemn uşor prăjit şi ciocolată cu lapte. Gustul uşor astringent pe final este tocmai potrivit scopului pentru care a fost creat: asocierea cu mâncarea în restaurante sau acasă”.
Mai târziu, când a ieșit din cuptor carnea de ied preparată cu ierburi aromate, dintr-o cutie de lemn - Cutia Paleologu - a fost scos vinul serii, una din cele 3862 de sticle de vin din producția anului 2008, ”un vin agresiv, învăluitor și senzual, robust și misterios, elegant și greu de descifrat, catifelat și armonios, cu tanini copți, dulce-acrișor, cu un postgust intens de cacao”.
Seara s-a încheiat cu alte două vinuri, La Cetate - un vin de o eleganță interbelică, un Pinot Noir complex, echilibrat, cu personalitate - și o Tămăioasă Românească, asortate perfect la un pandișpan cu căpșuni - desertul rafinat propus de restaurant.
Vinurile Cramei Oprișor le găsiți la temperatura potrivită și alături de mâncarea potrivită la Taverna Dogarilor (str. Al. Odobescu), iar dacă le vreți pentru acasă sau în restaurantul dvs. le găsiți la Drink Up - depozitul de băuturi de pe str. Libertății (în vecinătatea OMV), unicul distribuitor al acestor vinuri la Bistrița.