Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  91 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



Vin bun de la Crama Oprișor, muzică live și mâncare delicioasă la Taverna Dogarilor

08/05/2014 23:57:19 Claudia ANDRON  
Răsfăț total pentru clienții Tavernei Dogarilor în această după-amiază! Restaurantul a pregătit o seară gastronomică sincronizată perfect cu o degustare de vin potrivit fiecărui preparat. O lecție de educație a bunului gust oferită împreună cu Crama Oprișor și Drink Up - unic distribuitor al acestor vinuri.

Clienții restaurantului Taverna Dogarilor din Bistrița au fost răsfățați astăzi, la ceas de seară. Restaurantul a pregătit o seară gastronomică dedicată gurmanzilor care știu aprecia o masă perfectă de la care nu lipsește vinul bun și nici muzica bună, Codruț Bistrițeanul și saxofonul său completând atmosfera perfectă.

Boris Ionescu a fost cel care a făcut prezentarea vinurilor de la Crama Oprișor și a spus povestea fiecăruia, astfel încât toată lumea să deprindă secretul unui vin bun, cum se savurează și alături de care mâncăruri îi simți din plin savoarea.

Seara gastronomică a început cu un vin de socializare, Caloian Rose, un vin vesel și simplu ”potrivit asocierilor cu meniuri ușoare sau deserturi suave”.

Primul fel de mâncare servit a fost ”rulou de curcan cu măsline, în sos de brânzeturi”, fel de mâncare recomandat alături de Rusalcă Albă, un vin cu miros de flori de primăvară inspirat de Rusalca - ”un personaj mitologic de origine slavă, un duh al apelor, o nimfă a râurilor cu chip de femeie, ce ademenește tinerii care trec noaptea pe malul apelor și îi atrage în adâncuri”.

Răsfățul gastronomic a continuat cu un ”mușchiuleț de porc la cuptor aromatizat pe pat de verdețuri”, alături de care specialistul în vinuri bune - Boris Ionescu și Taverna Dogarilor recomandă o Drăgaică Roșie , un vin roșu creat din patru soiuri de struguri roșii, ”cu o aromă intensă şi plăcută ce îmbină aromele de prune uscate şi coacăze cu cele de lemn uşor prăjit şi ciocolată cu lapte. Gustul uşor astringent pe final este tocmai potrivit scopului pentru care a fost creat: asocierea cu mâncarea în restaurante sau acasă”.

Mai târziu, când a ieșit din cuptor carnea de ied preparată cu ierburi aromate, dintr-o cutie de lemn - Cutia Paleologu - a fost scos vinul serii, una din cele 3862 de sticle de vin din producția anului 2008, ”un vin agresiv, învăluitor și senzual, robust și misterios, elegant și greu de descifrat, catifelat și armonios, cu tanini copți, dulce-acrișor, cu un postgust intens de cacao”.

Seara s-a încheiat cu alte două vinuri, La Cetate - un vin de o eleganță interbelică, un Pinot Noir complex, echilibrat, cu personalitate - și o Tămăioasă Românească, asortate perfect la un pandișpan cu căpșuni - desertul rafinat propus de restaurant.

Vinurile Cramei Oprișor le găsiți la temperatura potrivită și alături de mâncarea potrivită la Taverna Dogarilor (str. Al. Odobescu), iar dacă le vreți pentru acasă sau în restaurantul dvs. le găsiți la Drink Up - depozitul de băuturi de pe str. Libertății (în vecinătatea OMV), unicul distribuitor al acestor vinuri la Bistrița.

3610 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro