Atmosferă incendiară astă-seară la sediul ISJ, unde voluntarii Tăşuleasa au încheiat Ziua Arborelui: s-au plantat aproape 9 hectare în 40 de locaţii s-au citit emoţionante compuneri ale copiilor care au primit cadouri din Camionul de Crăciun, s-au vizionat filme cu momentele zilei de azi iar şeful Johanniter Bavaria s-a declarat copleşit.
De la eveniment nu au lipsit Cristian Niculae, prim-comisarul Gărzii de Mediu, deputatul Doina Pană şi Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean, care a subliniat că se bucură enorm că Tăşuleasa funcţionează în Bistriţa-Năsăud: “Dăruind, câştigi şi devii mai bun. Noi cei care ocupăm vremelnic nişte funcţii, avem multe de făcut ca să sprijinim activităţile acestei asociaţaţii. Meritaţi toate felicitările” a precizat Radu Moldovan.
Întâlnirea a fost deschisă de inspectorul şcolar general Camelia Tabără care a subliniat, la rândul său că – aşa cum Dunărea izvorăşte din Germania, străbate Europa şi îşi găseşte liniştea şi tihna în ţara noastră, şi sufletele bune şi frumoase care izvorăsc în Germania, se amplifică şi îşi găsesc finalitatea în pădurile care vor creşte alături de copiii de aici.
“Mulţumim tuturor care au făcut posibil acest proiect. Am avut parte de susţinerea autorităţilor locale şi am încercat să ne exprimăm recunoştinţa faţă de copii. Am ales să oferim un simbolic “mulţumesc” în primul rând acestei minunate asociaţii care este Tăşuleasa şi pentru care avem pregătit un foarte frumos buchet de flori” a mai spus Camelia Tabără.
Deşi mulţi se aşteptau ca buchetul de flori să-i fie oferit preşedintelui Tăşuleasa, Alin Uhlmann Uşeriu – acesta a aterizat în final în braţele Anei Szekely, cea care reprezintă Asociaţia Tăşuleasa Social atunci când preşedintele ei lipseşte. Subprefectul Ovidiu Frenţ, el însuşi voluntar Tăşuleasa de multă vreme, a fost cel care i-a oferit florile Anei Szekely.
La întâlnirea care a marcat finalul Zilei Arborelui au mai vorbit şi actorul Marcel Iureş, cel care a patronat întreaga activitate a zilei, dar şi Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, care a remarcat faptul că voluntarii au încercat să creeze o insulă de normalitate care are toate şansele să se transforme într-un arhipelag şi, în final, într-o ţară normală.
Andreas Hautmann, preşedintele consiliului de administraţie a Johanniter Bavaria, s-a declarat copleşit de ceea ce a văzut întreaga zi, însoţind grupurile de voluntari în tot judeţul dar şi uimit de faptul că pachetele de Crăciun au provocat atâta bucurie copiilor din Bistriţa-Năsăud.
“În sfârşit, un mare şef de la Johanniter Bavaria pe care până acum l-am văzut doar în fotografii ajunge şi la Bistriţa…!” a afirmat, mai în glumă mai în serios, în hohotele voluntarilor prezenţi, Alin Uşeriu, adăugând că asociaţia pe care o conduce Andreas Hautmann are 40.000 de angajaţi şi 120.000 de membri.
Andreas Hautmann s-a ales cu un penar din lemn inscripţionat cu mesajul “Un arbore, ein Danke, zwei Bäume, doi mulţumesc” dar şi cu un album cuprinzând cele mai frumoase desene ale preşcolarilor care au primit cadouri în cadrul proiectului Camionul de Crăciun.
De altfel, desenele copiilor prea mici pentru a planta arbori deocamdată au acoperit un perete al sălii de şedinţe de la Inspectoratul Şcolar Judeţean, fiind îndelung admirate pentru mesajul emoţionant transmis prin culoare, desen sau colaj.