Locuieşte la Timişoara, dar a trăit şi în Bistriţa, pe care a vizitat-o, de curând, oferind prietenilor săi de aici o surpriză. Un demers extrem de riscant, bazat pe o experienţă de vreo 45 de ani, care nu se adresează celor care se cred zeii zilei, dar nici celor înregimentaţi în Cooperative:
„Trecerea înspre teoria literaturii, spre teoria poeziei, mai precis, poate să fie o surpriză pentru cititorii mei. Demersul meu este unul extrem de riscant, din acest punct de vedere, dar vorbesc strict din experienţa mea poetică ce datează de vreo 45 de ani şi încerc să mă adresez celor tineri care trebuie să găsească un fel de scurtătură înspre poezia performantă şi Marea Poezie. Pentru că le-ar face bine lor mai întâi, şi apoi poeziei româneşti, care, din păcate se structurează alandalistic, adică total aiurea”, a mărturisit poetul George Lână care şi-a lansat marţi la Sinagogă cel mai recent volum.
Intitulat „Atelierul lui George – din tainele şi meşteşugul poeziei”, volumul a fost publicat la Editura Charmides, fiind una dintre cele mai recente apariţii editoriale despre care autorul însuşi mărturiseşte că „nu se adresează poeţilor ce se cred zeii zilei şi nici criticilor înregimentaţi în Cooperativele literare care, continuând să tămâieze, gonflează, cel mai adesea, valori îndoielnice şi declanşează, inutil, orgolii nemăsurate...”
George Lână este născut la Timișoara, este absolvent al Facultății de Agronomie din Timișoara şi unul dintre fondatorii Societății și ziarului „Timișoara” şi co-autor al Proclamaţiei de la Timişoara.
A publicat 6 volume de poezie: „Spațiul dintre două secunde” (1994), „Bariera de la Voiteni” (1996) și „În apărarea mea” (1999), „Casă cu flori” (2007), „Tulpina mea nevăzută” (2011) și „Linia Siegfried a ochilor tăi” (2015), majoritatea cu variante în engleză și franceză. În 2006, a lansat CD-ul „Noapte de dragoste”, care cuprinde 43 de poeme rostite de autor, iar în 2010 înfiinţează asociaţia Bastion Bănăţean, pe care o conduce, fiind şi redactor-şef la revista Forte.
Autorul a trăit câţiva ani şi în Bistriţa, a fost elogios prezentat de scriitorii Alexandru Uiuiu şi Ioan Mureşan, volumul „Atelierul lui George – din tainele și meșteșugul poeziei” fiind prezentat zilele trecute şi la Sîngeorz-Băi, la Muzeul de Artă Comparată.
Volumul „Atelierul lui George” se găseşte la Sinagogă şi este structurat în 13 capitole care tratează despre funcţiile şi motoarele poeziei, muzele, operatorii fundamentali, pilonii principali, zestrea, slăbiciunile şi puterile poetului, atuurile şi consecinţele poeziei – un capitol distinct tratând Marea Poezie.