Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  184 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: Te-ai făcut subţire şi prelung şi un sentiment ciudat te doare… 100% Iubire, muzică, Nichita…

31/03/2015 14:15:06 Ioana BRADEA  
„Săptămâna trecută am întâlnit-o la Bucureşti pe Dora Stănescu, ultima soţie a lui Nichita, la fel de frumoasă şi atât de emoţionată auzind că organizăm la Bistriţa acest eveniment încât a izbucnit în lacrimi” a mărturisit Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură, cu prilejul unui fantastic spectacol de poezie şi muzică.

Emoţie în stare pură, un clarinet fermecat impecabil mânuit de Doru Albu, profesor universitar doctor la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi şi cele mai frumoase poeme compuse de Nichita – rostite de Octavian Jighirgiu (actor, regizor si professor, şef de departament la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi) şi Laura Bilic (actor şi profesor la Universitatea de Arte din Iaşi) au transformat seara de ieri într-una memorabilă. Graţie spectacolului organizat cu prilejul aniversării poetului care a făcut parte din categoria foarte rară a inovatorilor lingvistici și poetici.

Gavril Ţărmure l-a prezentat succint pe Nichita Stănescu şi a invitaţilor din spectacol, mărturisind publicului că a întâlnit-o recent la Bucureşti pe soţia poetului – Dora Stănescu, care a izbucnit în plâns auzind că Nichita va fi comemorat la Bistriţa printr-un recital special.

Cele mai frumoase versuri – de la celebrul poem „Spune-mi, dacă te-aş prinde şi ţi-aş săruta talpa piciorului / Nu-i aşa că ai şchiopăta puţin după aceea / De teamă să nu-mi striveşti sărutul?” şi până la „Frunză verde de albastru, mă doare un cal măiastru”, „Se sărută, ah, se sărută”, „Leoaică tânără, iubirea mi-a sărit în faţă” sau „Ce bine că eşti, ce mirare că sunt...” au prins viaţă, alături de multe altele, ieri seară pe scena Sinagogii, în interpretarea plină de emoţie a actorilor de la Iaşi.

Octavian Jighirgiu a câştigat Premiului UNITER (1996) şi Diploma Şcolilor de Teatru pentru spectacolul Bine, mamă, da’ ăştia povestesc în actu’ doi ce se-ntâmplă-n actu’ntâi de Matei Vişniec (în 1997) dar şi Premiul pentru cel mai bun rol masculin la Festivalul Studenţesc de Teatru de la Sibiu. Octavian Jighirgiu a susţinut mai multe turnee în Serbia, Ucraina, Lituania, Austria, Germania, Franţa, Anglia, SUA, Republica Moldova, precum şi în numeroase oraşe din ţară şi a fost distribuit în mai multe roluri în filme produse de casele de film Atlantis Film şi Parafilm, Bucureşti.

Laura Bilic este câştigătoarea premiului pentru Cea mai bună actriţă la Gala Tânărului Actor HOP, Mangalia, 2010.

Clarinetistul Doru Albu este profesor universitar doctor la Universitatea de Arte ”George Enescu” din Iaşi, a studiat clarinetul la Liceul de Artă ”Octav Băncilă” Iaşi şi apoi la Conservator iar după absolvire, în 1983, a fost membru al Filarmonicii din Braşov. Este cadru didactic la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi încă din 2001, unde predă clarinet şi muzică de cameră. A cântat ca solist cu filarmonicile din Bacău, Botoşani, Galaţi, cu orchestra universităţii, a avut recitaluri în ţară dar şi în Germania, Italia, Ucraina, Republica Moldova şi Bulgaria. A fost invitat să cânte cu Orchestra naţională de cameră a Germaniei din Bremen la Festivalul internaţional „George Enescu” (2009) şi, cu aceeaşi orchestră, a participat la proiectul internaţional Langrée, având concerte în Italia şi Germania; a cântat cu pianistul Maki Kubayashi (Japonia) şi cu clarinetistul Walter Ifrim (Germania).

Ca parte a activităţii şi experienţei sale artistice, profesorul Doru Albu este autorul a două cărţi şi a mai multor aranjamente pentru patru clarinete a unor piese folclorice şi religioase româneşti, partituri editate şi tipărite la editura Loosmann Musikverlag din Ettenheim, Germania în 2005. Cu cvartetul Orpheus a înregistrat un CD în 2010. Pianista

Aurelia Simion este profesor doctor la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi. A studiat la Şcoala Naţională de Muzică „Eugen Coca” şi la Conservatorul de Stat al Moldovei „Gavriil Musicescu” din Chişinău. Din 1995 lucrează în România la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” şi la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iaşi ca profesor acompaniator.

Pe parcursul carierei sale artistice a susţinut concerte şi recitaluri singură sau împreună cu alţi muzicieni în România, Republica Moldova, Rusia, Ucraina, Franţa, Germania, Italia, Austria, Olanda, Elveţia şi Belgia. În ceea ce priveşte activitatea didactic, este autoarea a trei cărţi apărute la edituri româneşti.

5272 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro