Pentru prima oară de când se organizează evenimente de amploare în Bistriţa-Năsăud – la Festivalul Usturoiului, copiii au fost trataţi regeşte! Părinţii au reuşit să se distreze după pofta inimii, lăsându-şi copiii pe mâinile pricepute şi inventive ale Dorei Baba, managerul clubului Scenica, şi ale voluntarilor care au ajutat-o.
Peste 70 de copii din Ilva Mică, Lunca Ilvei, Rodna şi Maieru care frecventează cursurile de dans Scenica au inaugurat cu dansuri speciale programul destinat celor mai mici spectatori: pe pajişte s-au întruchipat pe rând lupta dintre bine şi rău, stelele şi luna răsărind, apariţia vampirilor care, la un moment dat, le-au şi muşcat pe domniţe – pentru ca totul să se încheie cu un dans-descântec la care au muncit din suflet, cu multă inspiraţie – coregrafii Simona Baciu şi Andrei Irini.
Atelierul de pictură de la Scenica s-a mutat pentru două zile la Festivalul Usturoiului – pe unde s-au perindat sute de copii ai părinţilor veniţi să asiste la concertele festivalului. Dacă sâmbătă s-au desenat şi s-au decupat măşti fioroase de vampiri şi alţi monştri îngrozitori pe care copiii le-au primit cadou, ziua de duminică a fost rezervată peisajelor splendide din jur. Copiii au pictat pe foi, pe fâşii lungi de carton de câţiva metri iar cei mai mici dintre prichindei au pictat direct pe lemnul băncilor...
De un real succes s-a bucurat jocul cu hapucul: “Cei mai meseriaşi aici, trebuie să recunoaştem, au fost echipele de băieţi de pe Bârgaie”, a povestit Dora Baba pentru Bistriţeanul.ro. Ei au acaparat “terenul” special marcat pentru hapuc – de sâmbătă până duminică spre seară – şi i-au învăţat şi pe ceilalţi copii doritori de joacă şi goană după hapuc...
Cei de la Scenica au venit pregătiţi cu bâtele necesare hapucului, dar şi cu praştii construite din lemn, culori, foi, pensule, foarfece – practic tot arsenalul necesar jocurilor în aer liber.
“Nu ne-am fi descurcat fără sprijinul extraordinar pe care l-am primit din partea părinţilor acestor copii minunaţi şi din partea directorilor şcolilor din Ilva Mică, Lunca Ilvei, Rodna şi Maieru”, a mai spus Dora Baba.
Pentru câteva zile sau ore, măcar, copiii care s-au perindat pe la Festivalul Usturoiului s-au rupt de calculator, n-au mai butonat smartphonuri sau tablete – ci au descoperit pur şi simplu plăcerea de a alerga de nebun pe dealuri, de a fi liber alături de prieteni şi cunoscuţi şi, nu în ultimul rând – bucuria unor jocuri simple şi minunate.