Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  31 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: Rămâne o dilemă dacă elevul de la CNAM a consumat sau nu droguri! Polițiștii nu au solicitat probe de sânge

14/03/2018 13:26:38 Ana ȘTEFĂNEL  
O scrisoare a unor părinți din CNAM Bistrița a ajuns la redacția noastră. Aceștia spuneau că în școală se consumă droguri și un elev a ajuns chiar la spital. Totuși, lucrurile nu sunt clare deloc și acest fapt nu poate fi confirmat deoarece copilului nu i s-au recoltat probe de sânge.

Incidentul de la Colegiul Național Andrei Mureșanu nu se confirmă, spun autoritățile competente - dar nici nu se infirmă, din lipsă de probe.

Directorul instituției, Iuliana Vlad, spune că, odată ajuns la spital, copilul a fost tratat pentru alte afecțiuni, iar consumul de droguri nu a putut fi confirmat. Mai mult decât atât, odată internat, polițiștii nu au solicitat probe de sânge, așa cum se procedează când există suspiciuni de consum de droguri. Elevul de clasa a opta a fost internat la Spitalul Județean de Urgență Bistrița în 28 februarie și externat din unitate în 5 martie.

Directorul Iuliana Vlad a avut astăzi o discuție cu jurnaliștii, explicând ce s-a întâmplat de fapt și spunând că în ceea ce privește consumul de droguri, acestea sunt doar zvonuri: „Elevul a fost transportat la spital de urgență, urmând să se facă investigații. Deocamdată, este la spital. Încă nu am primit adeverința medicală a copilului, deci din punct de vedere medical încă nu știm nimic, decât că se fac investigații și este internat în spital. În momentul în care o să avem o confirmare oficială, o să vă aducem la cunoștință ceea ce apare aici, dar deocamdată nu confirmăm așa ceva. (...) Nu putem să spunem lucruri neadevărate care nu au fost confirmate de cadrele medicale. Părinților li s-au spus aceste lucruri. Din păcate, se trece peste etape și se merge direct la presă ca să se facă scandal (...). Nu avem confirmare nici de la Brigada Antidrog, nici de la spital. (...) Nu s-a confirmat consum de droguri”.

Poziția oficială a reprezentanților Colegiului Național Andrei Mureșanu Bistrița este că totul este doar o supoziție pentru care nu există dovezi. În plus, spun că, în cazul în care vor apărea suspiciuni de genul, se vor face anchete și se vor lua măsuri de prevenție.

Ceea ce a semănat îndoiala în această situație este, culmea, lipsa de probe. Copilului nu i s-au recoltat probe de sânge la spital pentru a se confirma sau infirma consumul de droguri. Acest lucru, explică purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Bistrița, trebuie solicitat de către polițiști - ceea ce nu s-a întâmplat.

„În 28 februarie, în jurul orei 9, a fost adus cu ambulanța un adolescent de 14 ani, care se afla la ore, și prezenta o stare de rău în cursul primei ore de școală. A fost primit la UPU, de unde s-a decis internarea în secția Pediatrie pentru investigații de specialitate. A fost internat în secția Pediatrie până în 5 martie, de unde a fost externat și s-a constatat că suferă de tulburări emoționale. Inițial, cei de la ambulanță au spus că, la preluare, profesorii și colegii care erau în preajma lui ar fi afirmat că ar fi consumat ceva substanțe psihotrope. Am anunțat, conform protocolului, Poliția și investigațiile efectuate în continuare au fost cele la solicitarea poliției.

Pentru a recolta probe ca să demonstrezi consumul de o substanță, în Urgență - Pediatrie se poate numai la solicitarea poliției. Această solicitare nu s-a făcut în acest caz. Elevul a fost externat în 5 martie, în stare ameliorată și fără alte recomandări speciale. (...) Copilul a negat că ar fi consumat droguri, nu poți să stabilești asta dacă nu ai probe. El era într-o stare generală ușor influențată, putea să fie o stare prelipotimică, putea să fie o criză de scădere de calciu, putea să fie orice. Pentru asta s-a decis internarea”, a explicat purtătorul de cuvânt al SJUB, Mihaela Mastan.

Totul a pornit de la o scrisoare semnată „părinți îngrijorați din CNAM”, în care aceștia spuneau că sunt speriați că elevii ar putea deveni victime ale consumului de droguri în școală, după ce un elev de 14 ani a ajuns la spital.

Detalii, AICI.

3914 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro