Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  27 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: Protest de excepție în 13 noiembrie, la Bistrița. Cu gândul la cei care suferă, mâhniți, în pribegie...

11/11/2017 16:12:15 Ioana BRADEA  
Peste 20.000 de spectatori i-au ascultat, în ultimii 4 ani, pe cei 30 de artişti din 20 de ţări provenind de pe 4 continente. Luni vor avea ocazia și bistrițenii să asiste la un spectacol de excepție - „o dedicație de suflet către sirienii aflați în suferință, mâhniți și pribegi”, o „formă a compasiunii noastre și un protest la gălăgia din lume...”

După tăcere, cea mai puternică expresie umană poate fi muzica. Această expresie particulară este dedicată sirienilor pe care îi cunosc și celor pe care nu-i cunosc...”, consideră Mehdi Aminian, inițiatorul unui proiect intitulat Roots Revival care presupune 4 ani de World Music de cea mai bună calitate, 45 de concerte cu componenţă internaţională, 2 lansări de album, inspirate din tradiţia românească (Roots Revival Romania - Chapter one: Maramureş și Colors of Maria - Chapter two: Maria Tănase), 2 turnee în 10 oraşe din România, peste 200 de apariţii în mass-media, 138 apariţii online cu peste 323.650 afişări, zeci de parteneriate media și peste 20.000 de spectatori.

Albumul „Quieter than Silence” care va fi lansat luni, 13 noiembrie, de la ora 20:00, la Sinagoga din Bistrița – este „o dedicație de suflet, către sirienii aflați în suferință, mâhniți și pribegi. Este o formă a compasiunii noastre și un protest la gălăgia din lume...”, după cum afirmă artiștii implicați în proiect.

De ce „Quieter than Silence”? Ce este această metaforă pe care o numim tăcere? În această muzică, tăcerea nu vrea să-și refuze exprimarea. Dimpotrivă, ea vrea să ducă starea de muțenie, intenționată sau impusă, pe drumul către conștiința universală, către trezirea sublimă.

Această muzică intenționează să creeze un spațiu dincolo de tăcere („Quieter than… / Mai tăcut decât…”), să dizolve complet discursul golit de semnificație din această lume, mai zgomotoasă și mai agresivă ca oricând. O lume, în care se face mai puțin decât oricând, pentru a se reînvia demnitatea umană, călcată în picioare în războaie fără de sfârșit, conflicte și consecințele acestora.

Aceasta este o epocă, în care cuvintele și comunicarea și-au pierdut rolul fundamental. Acest proiect face o călătorie simbolică de revenire la nimic, o tabula rasa a existenței, pentru a investi apoi sunetele cu o nouă putere creativă, capabilă de dialog.

Asociaţia Culturală Roots Revival a fost înfiinţată în anul 2016, ca ecou al proiectului internaţional cu acelaşi nume, desfăşurat în România, începând cu anul 2013, iniţiat şi coordonat de Mehdi Aminian. Pe lângă crearea muzicii autentice şi inovatoare, unul dintre principalele obiective ale Asociaţiei Culturale Roots Revival este de a iniţia un dialog artistic direct între naţiuni şi de a pune accentul pe esenţa şi rădăcinile noastre comune, ca oameni.

În cadrul proiectului Roots Revival au colaborat până acum peste 30 de artişti independenţi, din 20 de ţări precum România, Franţa, Spania, Bulgaria, Irlanda, Armenia, Turcia, Iran, Siria, Liban, India. Acum, în 2017, Roots Revival este la al 3-lea album. După „Chapter one – Maramureş” și „Chapter Two - Colors of Maria” (Maria Tănase), care au avut ca sursă de pornire rădăcinile folclorului românesc.

Quieter than Silence” prezintă compoziții noi, de inspirație persană și siriană (alepiană), interpretate sinergic la instrumente orientale (ney, setar, oud, kamancheh, percuție iraniană) și contrabas.

Versurile de Rumi, Hatef Esfahani, Omar Khayyam și Ahmad Shamloo, cântate în versiunea originală, persană și traduse în limba engleză în broșura albumului, aduc un mesaj de dragoste și sunt menite să conecteze oamenii de pretutindeni. 

Quieter than Silence este un exercițiu non-persona, un manifest pentru muzica și emoțiile pe care aceasta le transmite. În căutarea autenticității, am decis ca fețele artiștilor să nu apară în materialele de promovare al albumului – broșură, poster, coperta evenimentelor din social media. Ideea de la care pornim este aceea că nu imaginea artiștilor este importantă, ci muzica, emoțiile pe care ea le produce și conexiunile generate.”

„Quieter than Silence” este un proiect transparent, multidisciplinar și ecologic, iar luni seara, la Sinagogă, aveți onoarea să-i ascultați pe Mehdi Aminian (voce, ney, setar – Iran), Mohamad Zatari (oud – Siria), Leila Soldevilla (contrabas, Franța) și Behnam Masoumi (percuție, Iran) – toți dispuși să-i vrăjească pe iubitorii jazzului din Bistrița cu muzica lor născută dintr-o poveste de prietenie, dincolo de stereotipuri și conflicte politice. Artiștii vin cu un repertoriu proaspăt și original, în care se fac simțite, subtil, ritmuri persane și alepiene cu atât mai cuceritoare cu cât sunt interpretate cu instrumente tradiționale inedite pentru spațiul muzical european.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro