Ce faci dacă te prind fulgerele pe munte, cum să-ţi legi şireturile la bocanci, cum să acorzi primul ajutor în cazul unui accident sau cum se montează un cort – toate aceste mici secrete vor fi dezvăluite de specialişti, în campusul Tăşuleasa Social, într-un proiect ce presupune intruirea a 300 de persoane din toată ţara. Înscrieri până pe 8 iulie!
Ieri seară, la Sinagogă, voluntarii Tăşuleasa Social au prezentat bistriţenilor proiectul Şcoala de mers pe Munte – un impresionant proiect de care se vor bucura 300 de persoane din întreaga ţară.
Timp de 4 zile şi 4 nopţi cei care doresc să participe la şcoala Tăşuleasa vor avea parte de traininguri şi workshopuri susţinute de specialişti într-ale muntelui – unul dintre traineri fiind chiar Stefan Tulpan, primul român care a urcat pe Everest. Dacă primele două zile ale programului vor fi dedicate „teoriei” – ultimele două zile de program vor fi dedicate practicii efective, participanţii fiind invitaţi într-o drumeţie în Munţii Călimani.
Ca să fie mai convingători, voluntarii Tăşuleasa au proiecta şi un scurt-metraj în care sunt surprinse imagini de o frumuseţe ireală cu peisajul alpin din zonă.
Tăşuleasa Social îşi continuă astfel lecţia de dragoste faţă de natură şi pune la dispoziţia celor 300 de elevi ai Şcolii de mers pe Munte corturi, saci de dormit, rucsaci, trei mese pe zi, cazare, transport în drumeţia pe Călimani, asigurare de sănătate pe durata programului şi materiale educative de calitate necesare la workshopuri.
Cei care îşi doresc să participe la cursurile acestei şcoli cu totul speciale sunt invitaţi să completeze un formular de înscriere – până în 8 iulie, urmând ca Şcoala de Mers pe Munte să înceapă efectiv pe 15 august.
“Pentru că nimeni nu s-a născut învăţat să meargă, cu atât mai puţin să meargă pe munte, Tăşuleasa Social, în parteneriat cu Coca Cola HBC organizează “Şcoala de Mers pe Munte”. A merge pe munte poate fi o pasiune, un sport, o activitate recreativă – dar oricare dintre acestea presupune o serie de cunoştinţe referitoare la tehnici, echipament, orientare în teren şi în primul rând atitudine faţă de munte…” subliniază organizatorii.
Mai multe detalii despre acest proiect şi despre înscriere - puteţi afla accesând linkul de mai jos:
Te învăţăm să asculţi muntele!