Accesta a fost mesajul președintelui PNL Bistrița, Ioan Turc, revoltat de modul în care arată o bună parte din străzi, după ce au suferit intervenții la rețelele de utilități. Un exemplu este cel al traseului DN 17 prin Bistrița, șoseaua de 250 de miliarde, fiind spartă în mai multe zone de furnizorii de utilități.
Dezinteresul firmelor de utilități care fac diferite intervenții la rețele și apoi „uită” cu lunile să mai și asfalteze zonele în care au lucrat a fost un subiect intens mediatizat anul acesta. Cum situația este departe de a se rezolva, liderul PNL Bistrița, Ioan Turc, a abordat astăzi, într-o conferință de presă acest subiect.
„Vreau să mă refer la modalitatea în care se execută lucrările pe domeniul public, pe carosabil. Este un subiect pe care l-am abordat, dar văd că nu există nici un fel de îmbunătățire aș spune eu, dimpotrivă! Furnizorii de utilități nu respectă graficul de efectuare a lucrărilor. Orice lucrare se face în baza unui plan de intervenție. Acel plan de intervenție presupune o specificare foarte clară a tipului de lucrare și a termenului în care se face lucrarea respectivă. Ulterior acestor lucrări, carosabilul trebuie adus la starea anterioară. Nu se întâmplă acest lucru. Lucrările trenează nepermis de mult. Cetățenii sunt practic șicanați de către constructori, iar ulterior finalizării lucrărilor, rămân gropi sau lucrările sunt efectuate de proastă calitate”, a precizat liderul PNL.
Ioan Turc crede că soluțiile sunt la îndemâna autorităților locale și ar trebui să profite de ele: „Primăria Bistrița, Poliţia Locală, prin serviciul de disciplina în construcții, în loc să umble după pisicuțele fără stăpân, ar trebui să verifice modul în care se execută aceste lucrări și să dea amenzi dacă este nevoie celor care nu respectă planurile de intervenție sau lucrările ulterioare sunt de slabă calitate. Aceste lucrări sunt foarte scumpe. Să nu uităm că de-a lungul timpului primăria municipiului a luat credite, a luat bani foarte mulți pentru asfaltarea și pentru modernizarea unor străzi. DN 17, traseul prin intravilan, a fost o lucrare care a costat 250 miliarde de lei vechi. Lucrările pe care furnizorii de utilități le-au făcut inclusiv pe traseul DN 17 au stricat carosabilul, l-au alterat înainte de vreme. Pe Bulevardul Republicii, pe Independenței se vede foarte bine acest lucru”, a mai spus Ioan Turc, care a militat foarte mult pentru asfaltarea acestui tronson de drum pe vremea când a fost viceprimar al Bistriței.