Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  56 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: Oaspeți de seamă, duminică, la Bistrița...!

08/02/2018 10:09:40 Ioana BRADEA  
Se anunță o seară extraordinară de muzică autentică și improvizații duminică, la Bistrița când melomanii vor avea ocazia să-l re/cunoască pe unul dintre marii muzicieni care avea să modifice și să îmbogățească definitiv cu originalitatea sa jazz-ul la mijlocul secolului XX:

Free Fall” se intitulează cel mai recent proiect în care este implicat pianistul originar din Teaca, acum stabilit la New York – Lucian Ban alături de Alex Simu (clarinet).

Muzicienii au pornit într-un turneu care traversează doar câteva orașe din România, printre care și Bistrița, cu un concert inspirat de Jimmy Giuffre – unul din marii clarinetisti din jazz-ul modern care, începând din cu anii 50' când era parte din Stan Kenton’s Four Brothers și mai ales în înregistrările cu diverse grupuri proprii în anii 60' – a fost una din forțele care aveau să modifice jazz-ul de la mijlocul secolului XX, avansând ideea de „third stream” și devenind în același timp una dintre cele mai originale voci ale clarinetului din jazz-ul modern.

Duminică, 11 februarie, de la ora 18:00, la Sinagoga din Bistrița aveți așadar ocazia să asistați la un concert de excepție oferit de Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Centrul Județean pentru Cultură în parteneriat cu Societatea de Concerte Bistrița.

Proiectul Free Fall preia numele albumului înregistrat în 1963 și este prima colaborare a lui Lucian Ban cu Alex Simu. „Colaborarea cu Alex Simu este o bucurie pentru mine. Alex este un muzician de mare valoare recunoscut și premiat pentru muzica compusă de el. În concert va cânta cu un clarinet tenor și un clarinet bass extended la a căror dezvoltare a contribuit...”, a povestit Lucian Ban pentru Hotnews.ro.

Concertul va cuprinde piese compuse de Jimmy Giuffre, dar și piese compuse de Lucian Ban și Alex Simu – inspirate de muzica lui Giuffre.

Unul dintre cei mai cunoscuți muzicieni români de jazz, pianistul Lucian Ban și-a câștigat renumele pe scena newyorkeză grație unei serii de proiecte și albume de primă mână, sound-ul pianului său aducându-i din partea criticilor comparații cu Vladimir Horrowitz și McCoy Tyner, Ban fiind considerat „unul din cei mai buni pianiști care s-au mutat la New York în ultima decadă” (Bruce Lee Gallanter).

Împreună cu renumitul contrabasist american John Hebert, Lucian Ban a inițiat și condus Octetul Enesco Re-Imagined dedicat reinterpretării lucrărilor celebrului compozitor George Enescu, un proiect ce s-a bucurat de o excelentă primire în presa internațională, câștigând o serie de premii BEST OF 2010, fiind aplaudat pe marile scene ale lumii. Considerat de cunoscutul ziar britanic The Guardian drept „un nume demn de urmărit” („a name to watch”) pianistul, compozitorul și aranjorul Lucian Ban este, la New York, liderul mai multor grupuri (Tuba Project, Elevation, Sam Newsome & Lucian Ban), toate implicând muzicieni de prim rang, recunoscuți în întreaga lume.

A editat 8 albume sub nume propriu pentru case de discuri americane și europene, iar în 2013 și-a făcut debutul la celebra casă de discuri ECM Records (Keith Jarrett, Jan Garbarek, etc) cu „Transylvanian Concert” album care îi va aduce consacrarea internațională.

Alex Simu este saxofonist, compozitor și aranjor de origine română stabilit din 2003 în Amsterdam, având vaste cunoștințe în domeniul familiei clarinetelor. Experiența sa inovatoare a dus la dezolvatarea unei noi abordări instrumentale atât din punct de vedere tehnic cât și stilistic. Inovațiile fac referire la acustica instrumentului, Simu dezvoltând astfel clarinetul tenor și clarinet d'amore, și continuând cu extinderea posibilităților instrumentale ale clarinetului bas.

Toate acestea caracterizează instrumentele lui Alex Simu drept unice în lume și gata să întâmpine exigenețele sonore și expresive ale imaginației sale. Activ pe scena muzicii de jazz încă din 1999, Alex Simu a concertat pe cele mai mari scene ale lumii, însumând 41 de țări, pe 5 continente. Printre cele mai recente recunoașteri internaționale se numără și premiul Golden Calf din partea Academiei de Film a Țărilor de Jos, pentru coloana sonoră a filmului „Beyond Sleep”.

Foto @ Hotnews.ro

2688 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro