Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  29 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO: O apariție neobișnuită în Colibița...!

21/02/2018 12:18:24 Ioana BRADEA  
Și-a petrecut ani de zile în închisoare, intrând acolo de bună voie și nesilit de nimeni, a citit povești în fața a mii de copii din întreaga lume, iar acum, la 72 de ani, și-a cumpărat o casă în Colibița. Mai mult, are de gând să exploateze la maximum creaturile mitice și supranaturale de pe aceste meleaguri...

Suficient de des încât localnicii să-l considere „de-al casei”, scriitorul, povestitorul, pictorul și poetul John Row își face frecvent apariția la Colibița. A venit tocmai din Marea Britanie, pentru a-și cumpăra o casă în România. Încă înainte de a vizita țara noastră a știut, doar privind câteva fotografii, că aici este locul în care vrea să trăiască... Prietenii săi și oamenii care îl cunosc l-au întrebat, uluiți, de ce a ales un ținut în care nici măcar drumurile nu sunt puse la punct, însă bătrânul scriitor le-a răspuns cu un poem: „Stând aici / cu privirea hoinărind de la o creastă de munte către alta / îi întreb și eu: de ce nu aș vrea...?

Povestea scriitorului John Row a fost prezentată zilele trecute în emisiunea Bonton, pe Digi 24: fascinat de poveștile tradiționale, când a descoperit legendele și miturile din Transilvania, s-a îndrăgostit la prima vedere de aceste meleaguri.

La cei 72 de ani ai săi, scriitorul vrea să culeagă poveștile de aici pentru a le publica într-o ediție bilingvă care să ajungă și la copiii din Marea Britanie. „Există aceste creaturi mitice, supranaturale, care se intersectează cu viața noastră de zi cu zi... Ele încă fac parte din viața la țară. Dar este vorba și despre un mod de viață care a dispărut și mă gândesc că și dacă nu voi descoperi poveștile la care visez, tot rămân cu ceva – cu legendele oamenilor din această zonă...”, a povestit John Row la Digi 24.

Scriitorul a precizat, anul trecut, într-un interviu acordat pentru Adevărul, că proiectul se numește Transferania și că poveștile provin din Colibița și Mijlocenii Bârgăului. „Sunt sprijinit de o altă povestitoare engleză, Justine de Mierre. Proiectul este susţinut de Societatea Povestitorilor din Marea Britanie şi va fi prezentat şi Federaţiei Europene a Povestitorilor pentru a fi inclus într-un proiect european...

John Row a vizitat prima oară România în aprilie 2016, încurajat de cumnatul său, Radu Capră: „Mi-a plăcut atât de mult locul, încât acolo am început să pictez din nou, după o pauză de 40 de ani. Vin în România o dată la două luni cu mare plăcere şi de fiecare dată descopăr oameni deosebiţi şi locuri fermecătoare. La scurt timp după ce am cumpărat casa de la Colibiţa, am realizat că în zonă sunt foarte multe poveşti şi basme pe care nimeni nu le-a cules într-o carte şi aşa mi-a venit ideea proiectului de a realiza o carte de poveşti bilingvă. Sunt nişte povestitori plini de farmec în satele din Transilvania. Istoria culturală a României a produs poveşti de un farmec aparte.”, a mai spus John Row care a scris și publicat până acum opt cărţi în Marea Britanie şi în SUA, între care și un volum de poezii pentru copii.

Scriitorul este renumit pentru sesiunile de lectură desfășurate alături de mii de copii din şcoli din Marea Britanie, Germania, Franţa, Elveţia, Austria, SUA, Malaezia, Algeria, Indonezia şi Emiratele Arabe Unite. Este primul scriitor britanic care a beneficiat de o bursă în închisoare, între 1999 şi 2002, la închisoarea Wayland din oraşul englez Norfolk. De atunci, John Row a mai avut încă trei burse în închisori din Marea Britanie. A susţinut, de asemenea, spectacole într-o închisoare pentru delincvenţi juvenili din Texas.

Foto @ Digi 24

9098 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro