Nu știm alții cum sunt, dar elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4, alături de învățătoarele și profesoarele lor, știu cu siguranță cum să-i scrie o scrisoare lui Peter Pan sau lui Nică din „Amintiri din copilărie”. Care, dacă ar trăi în zilele noastre, la Bistrița – s-ar lăsa de furat cireșe. Ar merge la scăldat la Casa Ema și s-ar juca mult pe tabletă...
Ce ar face Nică al lui Ștefan a Petrei din „Amintirile” lui Ion Creangă, dacă ar trăi la Bistrița, în zilele noastre? Cum începe o scrisoare către Peter Pan? Cum s-ar putea spune povestea Cenușăresei într-o limbă a zilelor de azi? Acestea și multe alte surprize îi așteaptă pe toți elevii Școlii Gimnaziale Nr. 4 din Bistrița – dar și pe mulți alți copii din întreg județul care vor dori să se implice într-un proiect extraordinar, lansat zilele trecute, în sala festivă, la Școala Gimnazială Nr. 4 din Bistrița.
Învățătoarea Bombonica Barteș alături de colegele sale, au decis că merită să le deschidă copiilor pofta de lectură și au inițiat proiectul județean, înscris în Calendarul Activităților Educative Județene. Proiectul se află la prima ediție, se intitulează „Lectura – minunata lume a cuvintelor” și a fost prezentat în sala festivă a Școlii Gimnaziale Nr. 4, de cadrele didactice implicate în proiect.
Este vorba despre șapte activități care se vor derula în perioada martie – iunie, între care Sărbătorile lecturii (martie 2018, care vor cuprinde diferite activități în cadrul școlilor partenere), A dărui – o împlinire (martie 2018 eveniment plasat sub motto-ul Oferă o carte și vei primi un zâmbet), Ziua Cărții (în aprilie 2018), Lumea poveștilor / Povești din sat... Povești de la oraș (în mai 2018), Gânduri din grădina copilăriei mele (expoziție – concurs care se va desfășura în iunie 2018 și care va urmări să încurajeze potențialul literar, artistic și creativ al școlarilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, mai ales că tema propusă este una foarte atractivă, iar plaja activităților este foarte largă) și, nu în ultimul rând, Datini, obiceiuri din bătrâni – eveniment care va încheia proiectul în iunie 2018.
Învățătoarea Bombonica Barteș a prezentat copiilor prezenți în sala festivă a școlii și câteva trucuri și jocuri speciale care urmează să se desfășoare în cadrul proiectului. Astfel, elevii vor fi încurajați să citească și colegilor fragmente preferate din cele mai dragi cărți, să descrie cea mai interesantă sau hazlie carte citită, să organizeze „Ceaiul poeziei”, cu invitați părinți, colegi și diferiți oaspeți din comunitate, să organizeze o zi a cititului cu voce tare, în care elevii mai mari să le citească celor mai mici colegi, să identifice emoțiile generate de diferite pagini de carte, să compună povești ale clasei în care învață – transformându-și colegii în personaje principale și construind aventuri prin care trec toți împreună, să organizeze întâlniri cu scriitori contemporani, să realizeze afișe, reclame, colecții de poezii, înregistrări audio, scrisori către personajele preferate, să modifice sfârșitul unor povești clasice sau să-și imagine continuarea acestora, să transforme poveștile în mici piese de teatru sau să construiască diferite hărți ale unor povești...
1841 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.