Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  190 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: N-au stat decât 10 zile la Bistriţa, dar au descoperit aproape toate punctele “întunecate” din cartiere

15/07/2015 16:17:54 Ioana BRADEA  
Ieri s-a încheiat la Bistriţa tabăra de arhitectură derulată timp de 10 zile la Liceul de arte “Corneliu Baba”. 8 studenţi din Cluj-Napoca şi 10 elevi voluntari ai liceului bistriţean au bătut cartierele în lung şi-n lat, au stat de vorbă cu oamenii, descoperindu-le problemele şi nevoile. Primarul Ovidiu Creţu i-a ascultat uimit.

Împărţiţi în trei echipe mixte, compuse din elevi şi studenţi din Cluj, coordonaţi de profesori universitari din Cluj şi Bistriţa – tinerii au realizat mici dar complexe studii sociologice – străbătând cartierele în lung şi-n lat, vorbind cu oamenii şi luându-le interviuri, descoperind care le sunt nevoile şi dolenaţele, aflând ce zone sunt luminate insuficient, unde se aruncă gunoaiele aiurea, care sunt străzile pe care oamenii nu îndrăznesc să iasă după căderea nopţii sau unde şi-au făcut locuitorii căi de acces dărâmând câte un gard de pe domeniul public.

Primarul Ovidiu Creţu le-a ascultat cu atenţie prezentările dar şi propunerile de amenajare a spaţiilor verzi, precizând că – dacă până anii trecuţi municipalitatea le-a oferit drept temă studenţilor zonele centrale sau pasajele – în acest an au decis că şi cartierele de blocuri şi zonele intens locuite merită atenţie.

Până la urmă, oraşul este al oamenilor care locuiesc şi dincolo de centrul istoric – căruia i s-a acordat deja importanţa cuvenită – iar calitatea vieţii nu ţine doar de spaţiul strâmt al apartamentului ci şi de ceea ce se află în jurul blocurilor, între blocuri, prin cartiere – a mai spus primarul Ovidiu Creţu.

Aşa se face că tinerii elevi şi studenţi au avut de “tratat” în acest an zone precum bulevardul General Grigore Bălan, cartierul Ştefan cel Mare, străzile Sucevei sau Petre Ispirescu şi cartierul Independenţei Nord – şi după ce au făcut o riguroasă muncă de teren l-au uimit pe primarul Ovidiu Creţu cu impresiile şi propunerile lor.

Între altele, tinerii au propus o sală de fitness într-un fost punct termic dezafectat, un panou pe care tinerii din cartier să-l escaladeze pe una dintre laturile fostei centrale termice, o cafenea sau o piscină, astfel încât bistriţenii să fie şi încurajaţi să-şi petreacă timpul liber în natură şi să adopte un stil de viaţă sănătos.

Au mai asistat la vernisajul expoziţiei arhitectul şef al oraşului, Monica Pop, senatorul liberal Dorin Dobra, directorul Liceului de Arte, Macedon Retegan, arhitectul Istvan Guttmann – preşedintele Ordinului Arhitecților din România, Filiala Transilvania şi fost arhitect-şef al Sibiului, pe vremea când acesta devenea capitală europeană, Marcela Tămaş, reprezentanta arhitecţilor bistriţeni, profesorii coordonatori ai taberei, studenţii şi elevii bistriţeni implicaţi în proiect.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2025 Bistrițeanul.ro