Astăzi, pompierii bistrițeni au sărbătorit alături de colegii lor din toată țara „Ziua Pompierului Român”. Cu mare fast, alături de personalitățile județului, pompierii bistrițeni au defilat pe pietonal și au scos „artileria grea”, mașinile cu care salvează vieți și bunuri materiale.
În sunet de fanfară, pompierii bistrițeni, militari și civili, s-au adunat astăzi pe pietonal pentru a sărbători „Ziua Pompierului Român”. De la ceremonie nu au lipsit reprezentanții județului - în frunte cu prefectul Ovidiu Frenț care a ținut să felicite pompierii pentru devotamentul de care dau dovadă zi de zi, dar și să îi asigure de susținerea sa și a tuturor instituțiilor publice din Bistrița-Năsăud.
„Este foarte nimerit ca în centrul cetății noastre să aibă loc aceată zi frumoasă prin care vă sărbătorim pe voi, pe cei care sunteți aproape de noi în fiecare zi și care, așa cum spuneau în 1877 sașii bistrițeni care au înființat prima formație de pompieri voluntari aici în cetate: Îl onorăm pe Dumnezeu, dar îl apărăm pe cel care e mai apropae de noi. Acest lucru îl faceți în fiecare zi (...). Dacă astăzi sărbătorim Ziua Pompierilor, nu vreau să fac o lecție de istorie, dar rolul dumneavoastră în comunitate este foarte important (...)”, au fost cuvintele prefectului Ovidiu Frenț în cadrul ceremoniei.
Inspectorul șef colonel Constantin Florea a ținut un discurs prin care a ținut să mulțumească pompierilor bistrițeni care sunt la datorie tot timpul, a înmânat diplome celor mai merituoși dintre aceștia și a anunțat avansarea în grad pentru patru dintre pompierii bistrițeni: „Aș dori să mulțumesc tuturor colegilor aici de față și să le urez «La mulți ani» și celor care sunt azi de serviciu, la toate cele cinci subunități din organigramă, sănătate dumneavoastră, sănătate familiilor, succes în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, cât mai puține situații de urgență, iar la cele la care urmează să vă deplasați în misiune - să le rezolvați cu profesionalism și cu eficiență maximă”.
Pompierii au defilat în sunet de fanfară pe pietonal, în semn de respect pentru meseria pe care o practică. Acești salvatori de profesie au o medie de aproape treizeci de intervenții pe zi, așadar aproape o mie pe lună - multe dintre acestea reușite, însă chiar și atunci când pagubele nu pot fi minimalizate, ei fac tot ce le stă în putință, riscându-și chiar și viața atunci când situația o impune, dar niciun pericol nu îi oprește să își facă datoria.
La mulți ani!