Elevii şi profesorii de la Liviu Rebreanu sunt interesaţi de spaţiul cosmic. Împreună, s-au mobilizat şi au colaborat la construirea şi prezentarea unor sateliţi şi nave spaţiale.
Este deja o tradiţie pentru Colegiul Naţional Liviu Rebreanu să se mobilizeze in cadrul proiectului SPACE:Guiding your way. Este a şaptea oară când elevii participă la proiectul internaţional.
Proiectului facut de elevii de la Liviu Rebreanu se numeşte ''Space Connecting us" şi pune accentul pe satelitul GOLIAT proiectat de romani.
Elevii au fost indrumaţi in cadrul proiectului de profesorii Griga Violeta si Ilea Carmen.
"În fiecare an, copii aşteaptă luna octombrie, ştiu ca noi organizăm aceste manifestări şi se străduiesc să vină cu noutăţi, cu machete, cu proiecte, cu idei cât mai interesante. Este o metodă prin care noi dezvoltăm cercetarea ştiiniţfica, pasiunea lor de a cunoaşte şi de a învăta. Este un altfel de şcoală”, a declarat pentru Bistriţeanul.ro, Griga Violeta, profesor la Colegiul Naţional Liviu Rebreanu.
Incepand cu clasele a – VII - a pana la clasele a - XII – a, elevii au format grupuri in cadrul carora au realizat proiectele. Elevii sunt multumiti de rezultatul muncii lor si spun ca este importanta implicarea in acest proiect pentru că aşa ajung să afle cât mai multe despre spaţiul cosmic.
“Ar fi bine ca in urmatorii 20-30 de ani să se dezvolte o tehnologie atât de avansată încât să cunoaştem spatial cosmic in detaliu’’, a povestit o elevă a Colegiului Naţional Liviu Rebreanu