Librăria Casa Cărţii Nicolae Steinhardt a găzduit ieri o interesantă întâlnire cu regizorul de teatru Grigore Gonţa care şi-a prezentat publicului bistriţean romanul „Asta-i viaţa” – un roman care nu se încadrează în accepțiunea clasică a termenului, care urmează trendul minimalist și secvențial al ultimilor ani în proza românească...
Regizorul de teatru și actorul Grigore Gonța a fost prezent ieri la Bistrița pentru a-și prezenta publicului cartea „Asta-i viața!” – cuvântul de deschidere fiind rostit de Gavril Ţărmure, managerul Centrului Judeţean pentru Cultură.
„Este un roman scenaristic, cu secvențe care se derulează foarte rapid și dau iluzia realității, care pictează într-o manieră post-modernă, nu dramatizează și nu aprofundează stări de conștiință și care acoperă o perioadă amplă – începând din anii 1940 până în zilele noastre” a precizat criticul George Țâra, subliniind că avem de-a face cu un roman care nu se încadrează în accepțiunea clasică a termenului, care urmează trendul minimalist și secvențial al ultimilor ani în proza românească...
Există scene de can-can bucureștean, conform unor opinii, iar cartea începe brusc cu o scenă erotică având în prim plan o negresă: „De altfel, scenele erotice revin din când în când cu o pregnanţă rar întâlnită în proza românească iar Bucureştiul interbelic care transpare din volum este absolut savuros...” a mai spus George Ţâra, remarcând şi faptul că autorul reuşeşte să contureze impecabil personajele feminine.
"Dotat cu o inteligenţă actoricească rar întâlnită, regizorul Grigore Gonţa, efervescent, profund documentat şi vizionar, a dăruit teatrului românesc spectacole de păstrat în amintire. Datorită acestor calităţi se află în panoplia de elită a acestei ţări" scria actorul Marin Moraru despre autorul cărţii „Asta-i viaţa!" care, după prezentarea cărţii la Bistriţa a citit câteva pagini din roman şi a dialogat cu cei prezenţi în Librăria Casa Cărţii Nicolae Steinhardt.