„Nu puteți cunoaște sensul vieții, până când nu sunteți conectați la Puterea care v-a creat”, afirma Shri Mataji Nirmala Devi – cea care a fondat Sahaja Yoga, medic de meserie care a murit acum trei ani, considerată una dintre cele mai marcante personalități spirituale ale lumii și cea căreia i-a fost dedicat un inedit concert, la Bistrița.
Universul fascinant al Indiei și-a făcut simțită prezența, vineri seara, într-un inedit concert la Sinagoga din Bistrița, unde spectatorii au avut ocazia de a participa la o incursiune în sonoritățile deosebite ale unor instrumente tradiționale și de a se lăsa transpuși într-o altă dimensiune.
Concertul a fost susținut de trei muzicieni din India alături de partenerii lor de scenă, între care și Carmen Dumitrescu, cea care a tradus cuvintele vocalistei Mahuya Mukherjee, maestră a stilului Hindustani, aflată pentru a treia oară la Bistrița. Mahuya Mukherjee a și încercat să transmită spectatorilor minime noțiuni despre muzica clasică indiană, complet diferită de cea europeană, despre terapia prin muzică și efectele ei surprinzătoare, despre cei șapte centri de energie care ne guvernează trupul și sufletul sau despre felul în care muzica poate intermedia întâlnirea divinitatea.
Concertul a fost dedicat fondatoarei Sahaja Yoga – Shri Mataji Nirmala Devi – medicul care a propus o cale spre edificarea unei societăți echilibrate și armonioase, în care transformarea și pacea se realizează mai întâi în interiorul fiecărui individ.
Sumar, în câteva cuvinte, Sahaja Yoga s-ar putea traduce drept uniunea spontană cu Divinul – o experiență numită și Realizarea Sinelui, considerată punctul de plecare în stabilirea liniștii și a păcii interioare – starea fără gânduri – acel prim stadiu al meditației care ne-ar putea ajuta să intrăm în armonie cu lumea din jur, să trecem cu ușurință peste obstacolele din viață.
Muzicienii Mahuya Mukherjee (vocalistă a stilului Hindustani), Sangita Chatterjee (dansatoare a stilului kathak), Utpal Ghoshal (percuționist al instrumentului tradițional tabla) și Naseer Khan (maestru al instrumentului tradițional sarangi) se află într-un turneu național prin 9 orașe din România, iar Bistrița nu a fost ocolită nici de această dată.
Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Swar Arpan, în colaborare cu Sahaja Yoga Romania, cu sprijinul Ambasadei Indiei la București, al ICCR (Indian Council for Cultural Relations), Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și Societatea de Concerte.
vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.