O mână de liceeni foarte talentaţi de la Colegiul „Liviu Rebreanu”, coordonaţi de profesoara Monica Halaszi şi sprijiniţi de bibliotecara Alina Creţ au reuşit performanţa de a se califica pentru a-l doilea an consecutiv în finala unui festival de scurtmetraje realizate de elevi. În juriu – reputatul critic de film Irina Margareta Nistor.
Ieri seară au fost anunţaţi cei 12 finalişti ai Festivalului Național de Scurtmetraj pentru Liceeni, aflat la ediția a X-a – un proiect cultural-artistic, iniţiat şi organizat de Liceul Teoretic „Traian” din Constanța.
Printre cele 12 echipe se află şi o echipă de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa – din care au făcut parte Diana Moțoc, Ilinca Ciuruș, Miruna Jarda, Mihai Puica şi Paul Burzo – coordonaţi de profesoara Monica Halaszi şi sprijiniţi de bibliotecara Alina Creţ.
Este pentru al doilea an consecutiv când elevii de la CNLR reuşesc să se califice în finală cu scurtmetrajul „Puţin în fiecare zi”, alături de echipe ale unor prestigioase colegii din Piatra Neamţ, Petroşani, Bucureşti, Chişinău şi Constanţa, după ce anul trecut Cristian Mureșan, Mădălina Timiş şi Luisa Szas (CNLR) au decis să se înscrie în competiţie, impresionând juriul cu un emoţionant film despre discriminare, intitulat „La Suprafaţă”:
Festivalul naţional FILMMIC promovează conceptul de „educație prin filme”, invitând adolescenții să realizeze scurtmetraje prin care să își expună propria perspectivă asupra vieții, să își dezvolte creativitatea și spiritul de echipă.
Concursul a fost deschis tuturor instituţiilor de învăţamânt secundar superior, iar din juriu au făcut parte celebrul critic de film Irina Margareta Nistor, Toma Enache (regizor artistic şi actor), actriţele Mirela Pană şi Antoneta Cojocaru, Marinela Mrejeru (Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa) şi Ana Maria Burada (de la Casa Corpului Didactic Constanţa) – membrii juriului selectând scurmetrajele elevilor ţinând cont de originalitatea, calitatea imaginii şi a sunetului, scenariul şi claritatea mesajului. Nu au fost neglijate nici interpretarea şi creativitatea elevilor.
Finala şi festivitatea de premiere se vor desfăşura la Casa De Cultură a Sindicatelor Constanţa, în 18, 19 şi 20 mai 2017, finaliştii urmând să aibă parte de un program încărcat de workshopuri susţinute de profesionişti şi vizite în oraşul de la malul mării.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.