Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  43 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO emoționant De Crăciun fii mai bun! VEZI cum arată un Crăciun Fericit până la Nimigea

22/12/2014 20:35:33 Claudia ANDRON  
Și a venit ziua cea mare! Împărțiți pe patru rute și în zeci de direcții, voluntarii implicați în campania De Crăciun fii mai bun au plecat la drum. Am încărcat mașinile și am dus darurile domnilor de la oraș către ei. VEZI imagini foto și video emoționante:

Aseară, Sala Polivalentă din Bistrița arăta ca după asediu. Asta după un weekend plin, în care donațiile au curs pentru campania De Crăciun fii mai bun după ce zeci, poate sute de bistrițeni au trimis câte ceva din puținul lor pentru a-i face fericiți și pe cei mai săraci dintre semeni. Urmărind materialul VIDEO de mai jos veți vedea cum gestul mic al multora dintre voi aduce multă fericire și bucurie în familiile în care oamenii au uitat și să zâmbească.

Zeci de voluntari au lucrat împreună în acest weekend și au pregătit pachete ”dedicate” pentru peste 50 de familii. Nu se cunoșteau unii cu alții, dar își zâmbeau toți și au uitat de ei la Sala Polivalentă. Aveau o singură grijă: ”familiilor lor” să nu le lipsească nimic în pachete. Să aibă alimente, fiecare membru al familiei să aibă haine, să fie produse de igienă și, important, jucării pentru fiecare copil. Ba s-au chiar supărat când unul dintre ei le-a luat din față un pachet de care avea nevoia ”familia lor”. Din bonurile donate de cei de la ISU (obținute de salvatori după ce au donat sânge) s-a completat fiecare pachet și aseară, cu puțin înainte de miezul nopții, fiecare familie de pe cele patru rute avea tot ceea ce le trebuia, iar ușile Sălii Polivalente s-au închis. Pentru câteva ore doar. Dis de dimineață s-au deschis iar și au început să ajungă voluntarii cu mașini, care, la un singur telefon, s-au mobilizat și au venit să dea o mână de ajutor.

Pe ruta Năsăud-Nimigea-Rebra-Maieru au plecat voluntarii de la Asociația Tinerilor Ortodocși Bistrița-Năsăud și cei ai Crucii Roșii. Chiar la intrarea în Năsăud erau așteptați de preotul Ovidiu Sermeșan. Prima dată am ajuns la familiile Gabrielei Acatrini și Scuturici. Copiilor aflați în fața blocului li s-a luminat fața când l-au văzut pe ”popa” și i-au sărit în brațe. Emoționați, au fugit în case și au așteptat cuminți darurile. Iar bucuria de pe fețele lor o puteți vedea în imaginile VIDEO cel mai bine. De aici, o mașină cu doi voluntari zâmbăreți, venită special să ne ajute la împărțit pachetele tocmai din Ilva Mică, a plecat pentru a duce pachetele în Halta Maieru și la o familie nevoiașă din Rebra.

Mai departe, într-o căsuță modestă de pe o străduță din centrul Năsăudului, am ajuns în fața casei familiei Lăcrimioarei Rognean. Cei mici i-au sărit în brațe preotului Sermeșan și parcă știau, din experiență, că revederea lor va fi una plină de bucurie. Și așa a fost! Au primit mâncare suficientă pentru sărbători, haine și jucării pentru fiecare. Iar Larisa, fetița care plângea după un palton și o pereche de ”păpuci” a avut parte de o mare supriză. Darul pregătit pentru ea de un mare director din Bistrița (care a ținut să-și păstreze anonimatul) a ajuns la ea. Un palton verde, călduros, din lână și o pereche de ghete din piele, impermeabile, i-au făcut Crăciunul fericit și ne-a răsplătit cu un zâmbet lar ”cadoul de o mare valoare emoțională” (cum ne-a transmis directorul anonim când ne-a dat în grijă prețiosul dar).

A urmat oprirea la familia Fontul, unde mezinul Antonio s-a bucurat nespus să-l vadă pe preotul Tudor Mudure și ne-a șoptit că deja-i este dor de colegii de clasă din Bistrița ( Antonio urmează visul mamei de a ajunge preot și învață la clasa cu predare intensivă a ortodoxiei). Zâmbetele stăruiau pe fața copiilor familiei Fontul, iar în ochii celor mari am văzut optimismul în ceea ce privește viitorul. Unii s-au angajat, iar alții așteaptă angajarea după anul nou.

Mai departe, microbuzul încărcat ochi cu pachetele pentru Nimigea a luat-o din loc. Povestea voluntarilor care au venit cu acest microbuz este una specială. Tanti Jeni a venit cu soțul său tocmai de la Colibița să se alăture campaniei și, sincer, nu știu dacă am fi terminat de împărțit pachetele fără ajutorul lor. Deși trecuți de prima tinerețe, cuplul vesel și plin de viață a debordat de energie pe tot traseul obositor și greu.

VEZI în imaginile FOTO și VIDEO câtă bucurie au adus un dram de bunăvoință și milostenie în doar câteva famili. Și au fost peste 50...        

5200 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro