Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  89 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: După ce a făcut senzație la Bistrița, acum are de gând să cucerească și America!

08/11/2017 11:13:53 Ioana BRADEA  
Bistrițeanul care și-a vrăjit anul trecut publicul cu vocea sa hipnotică și cu doinele sau cântecele de jale din Transilvania – va susține vineri și sâmbătă două concerte extraordinare în Statele Unite. O coincidență fericită – piesele care vor fi interpretate sunt incluse pe un album foarte apreciat în lume, care a luat naștere tot la Bistrița.

Gavril Țărmure, managerul Centrului Județean pentru Cultură, se află în aceste zile în America, unde a fost invitat alături de trupa pianistului Lucian Ban (originar din Teaca) de către Societatea Culturală Româno-Americană și Institutul Cultural Român pentru a susține două concerte la Muzeul de Artă din Seattle și în Brooklyn, și în Brooklyn, în Cornelia Street Cafe – unul dintre cele mai apreciate și longevive cluburi de jazz fondat în 1977 în New York.

Alături de Gavril Țărmure vor fi pianistul Lucian Ban și câțiva reputați muzicieni de jazz care vor interpreta piesele de pe albumul „Songs from afar” (Cântece de Departe), un album care a luat naștere la Bistrița – după cum a povestit însuși Lucian Ban: „Ceea ce a început ca o colaborare neaşteptată, s-a transformat în ceva mult mai mare... După un concert susținut la Bistrița, prin 2013, cu cvartetul Elevation, am ieșit la cină împreună cu Gavril Ţărmure, care ne-a cântat câteva doine şi cântece tradiţionale româneşti. Colegii mei au spus că trebuie să facem neapărat ceva cu aceste cântece, Gavril Ţărmure le-a înregistrat, ni le-a trimis la New York, am intrat în studio şi am înregistrat albumul Songs from Afar... Ce a fost cu totul neaşteptat a fost succesul acestui album peste tot în lume... Presa de specialitate descrie vocea lui Gavril Ţărmure drept hipnotică, având calităţi extraordinare, care completează minunat ceea ce face cvartetul de jazz”, povestea anul trecut pianistul Lucian Ban.

FOTO/VIDEO: O voce hipnotică, la Bistriţa. Inclusiv conducerea CJ a fost prezentă la concert

În Seattle și New York, Gavril Țărmure va urca pe scenă alături de Lucian Ban, saxofonistul Abraham Burton, violonistul Mat Maneri, basistul Brad Jones și un invitat special al concertelor – legendarul percuționist Billy Hart – toți muzicienii urmând să pună în lumină un amalgam unic și cuceritor, un mixaj între folclorul ardelenesc tradițional și jazzul new-yorkez, într-o serie de improviații și muzicalități care îmbrățișează continentele și stilurile de muzică distincte. Mai multe detalii despre fiecare muzician implicat în aceste concerte puteți citi AICI.

Despre concertele susținute de Lucian Ban & Elevation la Bistrița puteți reciti accesând linkurile de mai jos:

FOTO/VIDEO: A cântat alături de legendara Aretha Franklin. A poposit şi la Bistriţa pentru o vreme

VIDEO: Pentru prima oară un artist român primește asemenea aprecieri pentru un album care s-a „născut” la Bistriţa!

DEMENŢIAL. Bistriţeanul votat cel mai influent manager cultural al ţării a făcut un spectacol de senzaţie, la Sinagogă!

VIDEO: Scrisoare de dragoste din New York pentru România. Semnează: Un pianist care a copilărit la Teaca

Jazz adevărat, ca la mama lui acasă. Ca într-un club sofisticat din New York... (VIDEO)

4181 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro