Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  128 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO: Dovada că în luna mai 2016 încă se foloseau produse Hexi Pharma la Spitalul Judeţean!

17/05/2016 11:12:16 Ana ȘTEFĂNEL  
Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă a încercat să ascundă, pe cât posibil, că produsele Hexi Pharma sunt utilizate pentru dezinfectare şi în Bistriţa. Un cititor a trimis redacţiei Bistriţeanul.ro o filmare din 7 mai 2016 în care se vede clar că Thor, un produs Hexi Pharma diluat de trei ori, se foloseşte în toaletele din spital:

Problema dezinfectanţilor produşi de Hexi Pharma nu a afectat spitalul din Bistriţa, asta şi pentru că din informaţiile oficiale se ştia că Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa nu are un contract cu firma controversată, Hexi Pharma, lucru liniştitor la acel moment.

Mai mult decât atât, din informaţiile oficiale se ştia că spitalul nu utilizează produse Hexi Pharma pentru dezinfectarea zonelor critice, neamintindu-se nimic de cele non-critice. Reporterii Bistriţeanul.ro au descoperit, însă, că pe lista celor zece dezinfectanţi utilizaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa se află şi două produse Hexi Pharma pentru zone non-critice – Hexio Spray şi Hexi Sept AF - (pentru pardoseli, alte suprafeţe plane etc.)

Deşi, anterior, am primit informaţii conform cărora dezinfectanţii Hexi Pharma nu se mai utilizează deloc în spital de când a început ancheta la nivel naţional, unul dintre cititorii noştri a trimis redacţiei un filmuleţ dintr-o toaletă a spitalului, secţia Hemodializă, în care se vede clar că pe un raft este o sticlă de Thor, produs al cărei denumire actuală este Hexi Sept AF, dezinfectant din „colecţia” Hexi Pharma. Imaginile datează din data de 7 mai!

Relevanţa acestei informaţii este enormă în contextul în care în ancheta noastră am dezvăluit mai multe cazuri de infecţii cu Clostridium Difficile la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa. Din investigaţia desfăşurată de jurnalistul Cătălin Tolontan şi echipa sa am descoperit faptul că acest dezinfectant, Hexi Sept AF, cu denumirea anterioară Thor, este diluat de trei ori.

Astfel, suprafeţele plane care au fost dezinfectate cu acest produs au devenit o sursă de infecţie periculoasă, inclusiv cu bacteria Clostridium Difficile care, aşa cum Bistriţeanul.ro a prezentat în materialele anterioare, a făcut numeroase victime în Bistriţa şi unii oameni au şi murit în urma infectării, lucru total ignorat de către DSP BN.

Tot din ancheta de la nivel naţional a reieşit şi faptul că produsele Hexi Pharma din loturile mai vechi (aşa cum este Thor) sunt cu siguranţă diluate, aşadar nu există nicio îndoială că şi în spitalul din Bistriţa s-a pus în pericol sănătatea pacienţilor şi a personalului medical, chiar şi a aparţinătorilor.

Este evident că instituţia responsabilă cu verificările inclusiv la nivelul produselor biocide (dezinfectanţii), Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud, nu şi-a făcut treaba, ci, chiar din contră, a manifestat o neglijenţă continuă care a dus la îmbolnăviri în masă.

vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro