Transparency International România, Facultatea de Management și IT Griffiths și Asociația APA au organizat ieri seară la Bistriţa Summitul de Integritate pentru Prosperitate în cadrul căruia au fost invitaţi să vorbească specialişti recunoscuţi pe plan naţional şi nu numai.
Dacian Palladi – city-managerul Municipiului Oradea și un binecunoscut consultant de afaceri care activează în domeniu din 1992, a lucrat pe proiecte de consultanță juridică și financiar-fiscală. De mai bine de 10 ani desfășoară activități de consultanță în managementul general al companiilor, managementul schimbării și al inovaţiei, marketing şi psihologia consumatorilor:
Dan Botica activează de mai bine de 15 ani în mediul universitar. Este profesor de limba ebraică și limbi semitice la Universitatea Emanuel din Oradea, susținând numeroase conferințe pe teme de actualitate pentru studenți, absolvenți și familii tinere. De asemenea, este autor al unor cărți de specialitate despre etică, moralitate și religie în cultura iudaică și greco-romană și despre impactul mișcării protestante asupra culturii și economiei mondiale.
Au mai fost invitaţi şi au susţinut discursuri foarte interesante Sebastian Văduva, Ovidiu Neamțu şi Varujan Pambuccian.
Sebastian Văduva este un întreprinzator româno-american de succes cu o bogată experiență în marketing și vânzări atât în companii române, cât și americane. Dr. Sebastian Văduva este co-fondator al Școlii Informale de IT și trainer pe tematici de dezvoltare a abilităților manageriale, de comunicare, de retenție și dezvoltare a talentului uman în cadrul companiilor de IT, fiind totodată un promotor vehement al antreprenoriatului. Este director al Facultății de Management și IT Griffiths din cadrul Universității Emanuel din Oradea.
Ovidiu Neamțu este fondatorul și președintele Asociației 11even, dezvoltând o serie de proiecte precum „11even Experiences”, „Bucurie în Mișcare România”, și „Creatori de viitor”. Este trainer de 12 ani și consultant de aproape 20 de ani în sfera de marketing și advertising. A fost președinte al organizației AIESEC între anii 1997-1998. A lucrat în cadrul agenției Vitrina Advertising, având clienți din rândul marilor companii, precum Coca-Cola, Nestle, Nivea, Siemens și altele.
Varujan Pambuccian este de profesie matematician și informatician, foarte pasionat de tehnologiile de vârf și modul în care acestea influențează economia și societatea în ansamblul ei. Este profesor în cadrul Universității din București și membru al Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicațiilor din cadrul Parlamentului României.
Summitul are ca obiectiv general identificarea și propunerea de soluții inovative în vederea dezvoltării unui climat antreprenorial integru, a promovării unei culturi a integrității, a unui model de antreprenoriat social care să garanteze sustenabilitate și o experiență profesională bazată pe valori în România.
În acest context, alături și de PIN Magazine, va fi prezentă în Bistrița și inițiativa Caravana informaticii: Viitorul informaticii în România, parte a unei serii de evenimente dedicate pregătirii companiilor de IT, a studenților din domeniu și de conștientizare a societății pentru a face față provocărilor din sectorul tehnologic, încurajând interacțiunea dintre companii, mediul universitar și cei interesați să înțeleagă și să se apropie de segmentul IT, precum și dezvoltarea spiritului antreprenorial în IT.