Primăria Bistriţa a găzduit azi o conferinţă naţională organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud în cadrul Programului naţional „Curcubeul Schimbării“. Au participat directoarele şi educatoarele unor grădiniţe din Sălaj, Bihor, Maramureş, Satu Mare şi Bistriţa-Năsăud.
„Practici şi perspective specifice educaţiei pentru schimbare în grădiniţă” s-a intitulat conferinţa naţională dedicată învăţământului preşcolar şi care a avut drept scop prezentarea rezultatelor obţinute în cadrul programului educaţional „Curcubeul schimbării”
Conferinţa a fost deschisă de Crina Clapou, inspectorul pentru învăţământul preşcolar al ISJ Bistriţa-Năsăud, după care a fost rândul oficialităţilor să ureze bun venit oaspeţilor, dar şi să încerce să-i convingă să viziteze diferite obiective turistice ale oraşului sau ale judeţului.
Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean prezent la deschidere, şi-a amintit de anii de grădiniţă din Chintelnic, cu doamna preoteasă în rol de educatoare şi o sobă care scotea mai mult fum decât căldură.
Camelia Tabără, inspectorul şcolar general a recunoscut că îi place foarte mult acest proiect: „Curcubeul – o metaforă excepţională a descompunerii luminii albe şi a recompunerii într-o unitate şi un demers unic. Este vorba şi despre preocuparea pentru demersuri care să fie adaptate schimbărilor din jurul nostru…Cu siguranţă acum avem alţi copii în grădiniţe, alţi părinţi, alte interferenţe cu societatea pe toate palierele sale – de la dotări, la cerinţe, la achiziţii care trebuie implementate şi atitudini care trebuie dezvoltate. Suntem plini de respect faţă de munca pe care o prestaţi…”, a remarcat Camelia Tabără.
Pe rând, reprezentante ale unor grădiniţe din Bihor, Maramureş, Satu Mare, Sălaj şi Bistriţa-Năsăud au ilustrat rezultatele obţinute pe plan local, conferinţa încheindu-se cu lansarea Ghidului de bune practici „Împreună putem schimba lumea” realizat în Bistriţa-Năsăud.