Recepţia lucrărilor a fost făcută deja, iar primarul Ovidiu Creţu este foarte mulţumit de cum a fost transformată clădirea, care era o adevărată ruină înainte de începerea lucrărilor. De luna viitoare la CeTin vor începe cursurile, iar elevii care vor merge acolo se vor putea bucura de cele mai bune condiţii.
„O clădire veche în care a funcționat CeTin cu rezultate foarte bune a fost reabilitată. În prima etapă ni s-a respins acest proiect pentru că la data depunerii cererii existau niște asociații acolo care aveau clauză că atunci când încep lucrările eliberează spațiul în 48 de ore. Nu ni s-a permis așa, ni s-a spus că trebuie să fie liber spațiul. Ne-am judecat cu ministerul și am câștigat, sentința i-a obligat să încheie contractul de finanțare cu noi. În iulie 2014 am semnat contractul de execuție a lucrărilor, care sunt finalizate. Am făcut recepția lor, mai sunt câteva elemente care trebuie retușate, dar este o lucrare de calitate, ce ne creează condiții deosebite pentru activitățile CeTin. Valoarea proiectului este de 79 la sută din cea inițială de 585.157 euro. ", a declarat astăzi la o conferinţă de presă primarul Ovidiu Creţu.
Pentru reabilitarea și modernizarea Centrului Comunitar pentru Tineret, situat pe strada Liviu Rebreanu, la numărul 18, primăria Bistrița a reușit să acceseze o finanțare europeană de 2,5 milioane de lei. Valoarea contractului de execuție este de aproape 2 milioane de lei și este realizată de InstNistor SRL și Dimex 2000 Company SRL.
La clădirea situată pe pietonalul Liviu Rebreanu au fost prevăzute lucrări de consolidare a fundaţiilor, a şarpantei şi planşeului de lemn, consolidarea pereţilor, refacerea faţadelor, amenajări exterioare şi interioare, amenajarea curţii interioare şi plantare de copaci, refacerea instalaţiilor şi a reţelelor de utilităţi.
Primarul Ovidiu Creţu estimează că la mijlocul lunii ianuarie, dacă totul va decurge conform planului, activităţile de la CeTin vor fi reluate.