În cadrul unei întâlniri cu presa, purtătorul de cuvânt al Leoni a ținut să precizeze faptul că angajații nu au fost predepsiți pentru că au postat pe Facebook, ci pentru că au întrerupt activitatea și pentru că au încălcat regulile companiei, inclusiv cele de confidențialitate.
Managerul Leoni pe Europa, Ralf Sigmann, a precizat că a fost deranjat de faptul că oamenii au vorbit urât pe rețelele de socializare despre managerul Paul Nergheș, cel care conduce practic fabricile din Bistrița. Asta în condițiile în care managerul a acționat exact cum ar fi făcut-o și ceilalți din celelalte fabrici ale Leoni.
„Sunt întristat de faptul că s-a vorbit în acest mod despre unul dintre managerii noștri. Este dificil pentru dânsul să se apere, pentru că ceea ce a făcut dumnealui nu a fost diferit de ceea ce au făcut ceilalți din companie. Nu a fost vorba despre o discuție individuală a acestuia cu angajații, ci a fost o comisie formată din trei manageri”, a spus Ralf Sigmann.
Cum au fost aleși cei 35 de „rebeli” care au fost duși în fața comisiei de disciplină? Aceasta a fost cea mai arzătoare întrebare din cadrul conferinței de presă susținute astăzi de cei de la Leoni, în condițiile în care angajații companiei care și-au pierdut locul de muncă au spus pentru Bistrițeanul.ro că ar fi fost pedepsiți pentru că au postat pe Facebook imagini de la greva spontană și au vorbit cu reprezentanții mass-media.
„Avem abateri în privința obligațiilor legale pentru cei 35, iar pentru ceilalți (n.r. cei peste 2.000 care au primit avertismente acasă) avem participarea la grevă. Ceea ce nu am făcut cu siguranță este să ne referim la Facebook sau alte mijloace media, pentru că aceasta este viața privată a fiecărui individ. Trebuie să ne referim la timpul de lucru, dar viața privată este problema lor. Nu este convenabil ce postează lumea, dar nu are legătură cu etapele urmate de noi”, a explicat Ralf Sigmann.
Ce au făcut totuși cei 35 care au fost duși în fața comisiei de disciplină? Ei bine, aceștia nu ar fi respectat condițiile de confidențialitate și ar fi dezvăluit date despre companie.
„Este vorba despre viața privată, dar ceea ce nu ar trebui să se întâmple este ca oamenii să aibă comentarii insultatoare la adresa altor angajați și a conducerii, pe Facebook și să vorbească despre informații confidențiale, despre proiecte și clienții noștri. Nu îmi place să văd că oamenii se plâng pe Facebook, dar este dreptul lor. Noi nu îi pedepsim pentru că scriu lucruri neplăcute față de societatea noastră. Nu ne place, dar nu îi sancționăm pentru asta, pentru că este dreptul lor”, a mai spus purtătorul de cuvânt al companiei Sven Schmidt.
Informațiile confidențiale la care acesta se referă sunt procesele de producție, brevetele, tehnologia sau clienții companiei.
vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.