Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității împreună cu polițiști din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Beclean au fost prezenți ieri la târgul săptămânal din localitatea Lechința. Ce au căutat acolo:
Ieri, 8 februarie, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Secției 4 de Poliție Rurală Beclean au desfășurat o activitate de informare cu ocazia târgului săptămânal din localitatea Lechința.
Persoanele prezente la târg au stat de vorbă cu polițiștii și au primit din partea lor materiale informative pe tema prevenirii furturilor din genți, poșete, buzunare, a tâlhăriilor, dar și a furturilor din locuințe.
Polițiștii au discutat cu femeile în vârstă - categorie socială mai vulnerabilă - spunându-le ce pot face pentru a nu ajunge în situații de risc, cum trebuie purtată geanta sau portofelul, ce ținem în buzunar sau unde păstrăm telefonul mobil atunci când suntem în zone aglomerate.
Majoritatea persoanelor cu care s-a discutat, au concluzionat, uneori din propria experiență - că cel mai adesea, cel mai bine știe să se protejeze o persoană care a fost victima unui furt. Sfaturile date de polițiști însă au fost binevenite și demne de luat în considerare pe viitor.
Pentru prevenirea unor astfel de fapte, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud le reamintește tuturor câteva sfaturi esențiale:
Păstrați întotdeauna geanta sau poșeta la vedere, în partea din față a corpului și închisă.
Purtați portofelul sau banii într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată nu în buzunarul din spate al pantalonilor!
Nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;
Dacă sunteți nevoit să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să faceți acest lucru prin zone izolate ori neiluminate;
Faceți-vă o listă de control cu toate măsurile de siguranţă ale locuinței şi verificați-le înainte de plecarea în vacanţă;
Evitați să vorbiți despre plecarea în concediu, atât în faţa necunoscuţilor, cât mai ales pe reţelele de socializare;
Dacă nu petreceți o noapte acasă, lăsați pe această perioadă scurtă de timp o lumină aprinsă sau un aparat de radio pornit;
În cazul în care plecați de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp rugați-vă prietenii sau vecinii să treacă pe la dvs, ca să ridice corespondenţa, să observe dacă există semne de forțare a unor căi de acces sau de pătrundere în locuință, dar și pentru a descuraja eventualii hoți;
Montați la vedere plăcuţe de atenţionare cu privire la existenţa unui sistem de securitate;
Achiziționați și montați întrerupătoare care, la diverse intervale de timp, aprind şi sting lumina automat.
8696 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.