Agitaţie, emoţii şi pregătiri febrile azi dimineaţă în vama Bistriţa, acolo unde zeci de voluntari Tăşuleasa, între care şi inspectorul general ISJ Camelia Tabără, subprefectul Ovidiu Frenţ şi ecologistul Marian Toniuc, şi-au dat întâlnire pentru a răsplăti cadourile de Crăciun ale Ioaniţilor cu un copac plantat. Marcel Iureş a patronat evenimentul
La primele ore ale dimineţii de sâmbătă, fără să se lase descurajaţi de vremea mohorâtă sau ameninţătoare, când mulţi dintre bistriţeni dormeau – în Vama Bistriţa era agitaţie mare: zeci de voluntari Tăşuleasa Social îşi împărţeau puieţi şi stabileau rute, coordonând traseele stabilite pentru împădurirea organizată de Ziua Arborelui.
“Am avut în decembrie o întâlnire cu copiii şi cadourile, azi avem întâlnire cu viaţa şi natura… Dacă totul merge conform planurilor şi natura ţine cu noi, în 40 de locuri simultan, azi se vor planta arbori, pe aproape 8,9 hectare. Este foarte important pentru noi să învăţăm să şi dăm ceva înapoi, nu neapărat pentru Tăşuleasa sau pentru Die Johanniter, ci pentru comunitatea noastra din imediata apropiere. I-am rugat să planteze câte un copac, copiii au primit asta cu un extraordinar entuziasm…” a explicat Alin Uhlmann Uşeriu, preşedintele Tăşuleasa, adăugând că, spre surpriza şi bucuria lor – au fost comune care s-au înscris în acest proiect fără să fi primit niciodată cadouri de la Tăşuleasa, precum au fost şi alţii care s-au oferit să planteze 500 de arbori în locul celor 50 propuşi de organizatori…
Tăşuleasa Social a declarat ziua de azi, 28 martie, „Ziua Arborelui” iar copiii din judeţul Bistriţa-Năsăud, Mureş şi Suceava, din peste de 40 de comune, care au beneficiat de cadouri de Crăciun la acţiunea „Camionul de Crăciun” plantează, în semn de mulţumire, câte un arbore.
Puieţii au fost transportaţi cu maşinile voluntarilor Tăşuleasa Social pe aceleaşi rute pe care s-au împărţit, de Crăciun, cadourile în cadrul proiectului „Camionul de Crăciun”.
Alături de voluntarii Tăşuleasa s-a aflat şi Andreas Hautmann (CEO Die Johanniter Bavaria), care s-a alăturat împreună cu fiul său şi o delegaţie Die Johanniter, la împăduririle simultane.
“Voluntariatul după cum se vede, reprezintă o şansă pentru ca România să-şi revină. Cu condiţia să nu exagerăm. Voluntariatul este o stare de spirit, el se activează ca stare, ca entuziasm, ca datorie pe o porţiune în derivă, cum e starea pădurilor… Nu facem decât să compensăm ceea ce pe bani, cu programe, nu se face… Se poate şi este obligatoriu să plantăm înpoi pădurile…” a spus şi celebrul actor Marcel Iureş, sosit tocmai de la Bucureşti pentru a patrona în calitate de voluntar Tăşuleasa Social – plantarea de astăzi.