Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  23 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO Bistrițeanul Antal Francisc a pornit în aventura vieții sale. Acesta vrea să ducă, pe jos, drapelul național tocmai la Chișinău

12/03/2018 16:51:35 Bianca SARA  
Astăzi, la 14:30, Antal Francisc a pornit spre Chișinău, acolo unde, peste aproape două săptămâni, odată cu bistrițeanul, să ajungă și drapelul României. Acesta va parcurge, pe jos, nu mai puțin de 500 de kilometri.

În timp ce bistrițenii de vârsta lui au grijă de nepoți, Antal Francisc, un bistrițean de 63 de ani și-a pus în cap să ducă steagul României și al județului Bistrița-Năsăud tocmai la Chișinău.

Extraordinar este faptul că bistrițeanul va duce steagul, pe jos, 500 de kilometri, urmând să ajungă în Republica Moldova peste 12 zile.

„Vreau să sugerez unirea, iar oamenii de dincolo de Prut să știe că sunt bine-veniți și că suntem alături de ei. Să vadă că nu e chiar așa cum spun alții, care spun că românii îi urăsc, noi chiar asta mergem să le spunem, că nu urâm pe nimeni. Ducem un mesaj de pace cu un drapel de culoare albă”, mărturisește bistrițeanul.

Întrebat dacă nu îi va fi greu, dat fiind faptul că va fi singur, are o vârstă și distanța este destul de mare, Antal Francisc a amintit de Tibi Ușeriu, un alt bistrițean care are de parcurs o distanță mai mare, însă în condiții mult mai vitrege.

Mai mulți bistrițeni, printre care și câțiva elevi, dar și reprezentanți ai societății civile, l-au însoțit pe Antal Francisc până la ieșirea din oraș. Acesta va avea asupra sa două steaguri și un rucsac. Steagul plănuiește să îl lase în Republica Moldova.

Nu este primul astfel de gest făcut de bistrițeanul-maghiar. La începutul acestui an, acesta a mers pe jos de la Târgu Mureș până în București, pentru a participa la un important protest. De asemenea, bistrițeanul este nelipsit de la protestele organizate de societatea civilă din Bistrița.

 

2620 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro