Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  74 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO – Tur al Pădurii Codrișor! VEZI cum arată acum și AFLĂ ce planuri au cei de la Bistrița Civică pentru viitoarea zonă de agrement!

26/08/2015 09:33:53 Ovidiu BOJOR  
Florin Chereji, unul din inițiatorii proiectului „Salvăm Pădurea Codrișor” și președintele asociației Bistrița Civică, împreună cu Crăciun Silvian prezintă într-un tur al pădurii stadiul în care se află proiectul început acolo.

Ideea celor de la Bistriţa Civică, inţiatori ai proiectului „Salvăm Pădurea Codrişor”, este de a da o nouă faţă acestei zone. Proiectul a strâns deja 4000 de semnături și a fost depus la Primăria Bistrița, momentan fiind în dezbatere publică, iar în luna septembrie va intra în aprobarea Consiliului Local Bistrița.

Planurile făcute cu luni în urmă au început să fie puse în aplicare și încet încet, Pădurea Codrișor prinde contur. În zonă au fost deja reabilitate câteva poteci și urmează ca alte zone din pădure să fie amenajate pentru confortul bistrițenilor.

Singura problemă care pune în pericol proiectul celor de la Bistrița Civică este proiectul centurii ocolitoare care ar trebui să treacă fix prin Pădurea Codrișor. Tot efortul depus de sutele de oameni care au lucrat la reabilitarea zonei poate fi anulat dacă proiectul centurii ocolitoare se aprobă.

Cu toate astea, cei din asociație sunt împinși de ambiția de a face ceva frumos pentru orașul lor și continuă să muncească pentru ca bistrițenii să aibă un nou loc de agrement. Dacă proiectul celor de la Bistrița Civică avansează, bistrițenii vor putea beneficia de trasee pentru biciclete şi inclusiv un traseu pentru probe ciclistice de downhill, alei şi poteci pietonale, locuri pentru picnic şi zone pentru joacă în poienile din pădure, un parc de aventură cu panori de escaladă. De asemenea, în pădure ar urma să fie amenajare pârtii pentru sănii.

Astăzi, un într-un tur relaxat prin pădure, Florin Chereji împreună cu Crăciun Silivan ne-a prezentat un traseu de 2 km. Turul a început de la Poteca Veverițelor care începe de la intrarea veche a ștrandului municipal(în spatele Hotelului Cora). Am urcat pe potecă până în Poiana Căprioarelor. De la Poiana Căprioarelor am luat-o spre Poiana Iepurașilor și am coborât pe ultima potecă amenajată și inaugurată recent, Poteca Veteranilor. Coborând pe Poteca Veteranilor am ajuns chiar la punctul de unde am pornit.

De-a lungul turului am aflat mica istorie a pădurii și am văzut cum munca depusă de voluntari a prins contur. Bistrițenii au o diversitate de trasee în pădure, de la cele amenajate la altele mai grele sau mai abrupte. Bicicliștii au de asemenea traseul lor prin pădure. Băncile așezate de-a lungul traseelor amenajate oferă oricând celor care ies în zonă un loc unde se pot odihni. Au fost aduse chiar și coșuri de gunoi pentru ca bistrițenii să poată îngriji pădurea și să nu arunce resturile pe jos.

Cei implicați în proiect doresc să repună în valoare zona care odată era îndrăgită de bistrițeni și care din păcate a fost uitată de unii sau este necunoscută pentru mulți.

Află din video-ul de mai jos mica istorie a pădurii și vezi traseul prezentat de Florin Chereji și Căciun Silivan.

 

2803 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2025 Bistrițeanul.ro