Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  22 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015VIDEO - Situație nemaiîntâlnită la Căianu Mic: când alții își închid școlile din cauza scăderii demografice, Paul Știr inaugurează trei grădinițe

02/12/2017 19:37:22 Bianca SARA  
În timp ce multe comune renunță la școli din cauza faptului că numărul de copii scade, la Căianu Mic s-au inaugurat astăzi trei grădinițe, în trei sate ale comunei. Asta după ce anul acesta a fost extins și modernizat liceul din comună.

Astăzi, în prezența vicepremierului și ministrului Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Paul Stănescu, la Căianu Mic au fost inaugurate nu una, ci trei grădinițe.

Acesta este un adevărat record pentru județul nostru, având în vedere faptul că multe comune au fost nevoite să renunțe la unitățile de învățământ din cauza faptului că în satele din județ se nasc tot mai puțini copii.

Cea mai mare dintre grădinițe, cu trei săli de grupă, sală profesorală, sală festivă, magazine, toalete, loc de joacă, depozit, sistem de încălzire centralizat, dotări și mobilier nou a fost construită în Dobric.

Alte două grădinițe au fost inaugurate în Căianu Mic și respectiv Căianu Mare. Acestea însă au doar câte două săli de grupă și anexele necesare. Două grădinițe au fost finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală, iar a treia cu resurse de la Guvernul României, prin Banca Mondială și Ministerul Educației și Cercetării.

Grădinița din Dobric a costat 520.000 de lei, cea din Căianu Mare 450.000 de lei, iar cea din Căianu Mic 750.000 de lei.

Acestea nu sunt singurele investiții de acest fel de la Căianu Mic. Anul trecut a fost modernizat și extins Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul”, care atrage elevi din întreaga regiune.

La Liceul Tehnologic „Ion Căian Românul” funcționează 4 clase de liceu, profil economic și trei clase de profesională, profil mecanică auto. Până să extindă liceul, unde învață copii din toate ciclurile, elevii erau împărțiți în toată comuna, fiind nevoiți să facă școală până și în primărie și chiar și în două ture.

Foto: Daniel Suciu/Alin Cordoș 

 

5142 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do
Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2023 Bistrițeanul.ro