Eşti martor la un eveniment care poate deveni o ştire? Sună-ne sau trimite un mesaj pe Whatsapp la 0728237215! | Ai filmat sau fotografiat o situaţie inedită care poate deveni o ştire? Trimite un e-mail pe adresa: redactia@bistriteanul.ro |

RECOMANDĂRI
Casa Cu Bere, Italtextil, IMP România și Central Motors fac angajări! Alte locuri de muncă disponibile:
FOTO/VIDEO - Și-a salvat camarazii de la moarte, în Afganistan, iar acum își pune din nou viața în pericol pentru a-și face bine fiul
EXCELENT: Diana Spătărescu, elevă în clasa a XI-a la Infoel, a câștigat Premiul Gopo – echivalentul Oscarurilor românești
FOTO - Organizația Off-Road Năsăud, la Casa Sf. Iosif din Odorheiu Secuiesc: «Am primit mai mult decât am dăruit»
FOTO/VIDEO - INEDIT! Vă e dor de roșiile din grădina bunicilor? Vă ajută un liceu din Bistrița
FOTO: Descoperă tendințele sezonului în noua colecție Sense SS 2018!
Două prietene impresionează creând evenimente de poveste. Au atâta imaginație că nu se repetă vreodată…
BISTRIȚA / VIDEO: Epilare facială definitivă prin electroliză la Salon La Belle Femme

  37 vizitatori online


REDACȚIA:
Tel: 0728-237 215
Fax: 0363-814306
Email: redactia@bistriteanul.ro
whatsapp icon0728-237 215
Redactor Șef - Raluca Nechiti
PUBLICITATE
publicitate@bistriteanul.ro
Mobil: 0754-777.536
JURIDIC
Redacția beneficiază de serviciile Cabinetului de avocatură ARIS CUPȘA, Bistrița, Baba Novac, nr 9, tel 0742-766078, fax 0263-210015



VIDEO - Participă la două dintre cele mai dure competiții din lume în două luni! Planul nebunesc al lui Tibi Ușeriu

26/02/2018 18:28:13 Bianca SARA  
Tibi Ușeriu își va testa limitele primăvara aceasta. Într-un interval de doar două luni, acesta va participa la două dintre cele mai dure competiții din lume. După ultramaratonul de la Cercul Polar, acesta va merge în maratonul Everestului, competiția care se desfășoară la altitudinea cea mai mare.

Luna mărțișorului îl prinde pe Tibi Ușeriu din nou la -30, -40 de grade. Asta pentru că sportivul bistrițean se întoarce la 6633 Ultra, la ediția aniversară. Patru câștigători ai competiției au fost invitați să ia parte la ediția cu numărul 10.

Tibi Ușeriu a câștigat deja competiția de două ori, fiind singurul concurent din istoria ultramaratonului, care a reușit această performanță. De această dată, sportivul se va bucura de peisaje și de cursă, pentru că, spune el, nu mai are nimic de demonstrat, cu toate că și-ar dori să o câștige pentru a treia oară.

Această invitație pe care nu a putut-o refuza, tocmai pentru că își amintește cât de greu i-a fost prima dată să ajungă acolo, i-a cam dat peste cap planurile lui Tibi Ușeriu.

„Organizatorii au venit cu o idee, pentru că este o ediție aniversară, iar 6633 și-a schimbat aproape în întregime traseul și au invitat și 4 câștigători ai competiției. Am primit invitația și am profitat de ea, pentru că îmi aduc aminte cât m-am chinuit în primul an să ajung acolo, să adun toate fondurile necesare”, a povestit Tibi Ușeriu.

Bistrițeanul se pregătea deja pentru o altă cursă extremă, aflată pe lista celor mai dure din lume. Este vorba despre Maratonul Everestului, competiția care se desfășoară la cea mai mare altitudine din lume: 5.200 - 5.300 de metri.

Așa se face că luna martie îl prinde pe Tibi Ușeriu la Cercul Polar, iar luna mai la baza Everestului. Sportivul are mai puțin de 5 săptămâni să își revină după cursa de la Cercul Polar, lucru care l-a și făcut să stea pe gânduri dacă să participe sau nu.

„Am luat și eu un vârf, să urc mai mult decât un mușuroi”, a precizat amuzat Tibi Ușeriu.

Ultramaratonul Everestului este considerată una dintre cele mai dure competiți din lume, desfășurându-se la 5.220 de metri altitudine. Maratoniștii pornesc din punctul Gorak Shep, care a deservit ca tabără de bază în anul 1953, la prima ascensiune reușită a celui mai înalt vârf din lume.

„Respiri foarte greu (aproape că te sufoci), mergi maxim 2-3 pași, apoi trebuie să faci o pauză, apar dureri de cap (cumplite pentru unii concurenți), coșmaruri pe parcursul nopții. De menționat este faptul că la această altitudine, doctorii nu au permis niciun medicament, nici măcar aspirina”, descria cursa, alergătorul Andrei Roșu.

Pentru a face față la această nouă provocare, Tibi Ușeriu nu își va forța prea tare corpul la Cercul Polar.

„Este un ultramaraton care pleacă de la baza Everestului și se aleargă în jur de 60 de kilometri, doar că la o altitudine de 5.500 de metri. Nu știu la ce să mă aștept. O să merg să stau câteva săptămâni la aclimatizare. Eu încă nu știu cum reacționează corpul meu la lipsa de oxigen, pentru mine o să fie o aventură. Nici eu nu știu în ce m-am băgat, o să văd în luna mai. O să am în jur de trei săptămâni de refacere până plec acolo, eu cred că o să-mi revin. Anul trecut am avut nevoie de 2-3 săptămâni să îmi revin. Cred că o să fiu în stare să merg și acolo”, a mai spus maratonistul.

3060 vizualizari


loading...


404 Not Found

Server Error

404

Page Not Found

This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.


That's what you can do




Avertisment:
Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.

NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.


CAUTARE
STIRILE DE AZI

Publicitate
Certificat Web Certificat Web RSS - Ia stiri de aici Aboneaza-te la FeedBurner
Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Bistriteanul.Ro.
© Copyright 2008 - 2024 Bistrițeanul.ro