După ce au fost testate cu succes, lenjeriile de pat de unică folosință vor fi aduse la spital începând din luna mai a acestui an. Aceasta va fi introdusă treptat în spital, astfel că până la finalul anului toate secțiile vor avea astfel de lenjerii.
Lenjeriile de pat de unică folosință trimise pentru testare la Spitalul Județean de Urgență Bistrița l-au convins pe managerul Gabriel Lazany, care vrea să aducă aceste produse în toate secțiile unității medicale.
Primele lenjerii de pat vor ajunge la spital în luna mai, iar până la finalul anului toate secțiile spitalului vor avea aceste produse.
„Implementarea se va face treptat, pentru că personalul din spălătorie, în prezent compus din 20 de persoane, va fi absorbit în activitatea spitalului, nu vrem să dăm afară oameni. Pe măsură ce apar pensionări să fie înlocuiți, pentru că nici nu vrem să dublăm costurile. Înlocuirea personalului se va face treptat, astfel încât spitalul să nu aibă costuri suplimentare. Noi estimăm să finalizăm implementarea totală până la sfârșitul anului 2018. La probele pe care le-am făcut, toți pacienții au fost mulțumiți. Au fost rețineri, pentru că, de obicei, materialele acestea sintetice provoacă disconfort, te înfierbânți, transpiri, aceste materiale sunt speciale și nu provoacă acest disconfort pacienților”, a explicat managerul Spitalului Județean de Urgență Gabriel Lazany.
Lenjeriile de unică folosință au fost testate la secțiile Terapie Intensivă și ORL. Momentan, la spălătoria spitalului se spală zilnic o tonă și jumătate de lenjerie. Prin înlocuirea lenjeriilor clasice cu unele de unică folosință se vor reduce costurile cu aproximativ 200.000 de lei anual.
Fiecare pacient va avea o față de pernă, o față de pilotă și 4 cearșafuri. După ce pacientul este externat, lenjeria folosită de acesta este incinerată.
„Măsura aceasta e benefică, pentru că pacienții vor beneficia de un confort suplimentar. La câte telefoane am primit acum în ultima vreme, cred că este o măsură care se va implementa la nivel național, încet. Foarte multe infecții se transmit prin lenjerie, pentru că bolnavul stă foarte mult timp pe această lenjerie și în urma sa rămâne material biologic, care dacă nu e curățat corespunzător rămâne acolo. Lenjeria se spală la 90 de grade, cu detergent cu dezinfectant, dar mai e factorul uman, care poate greși”, a completat Gabriel Lazany.
9641 vizualizari
loading...
404 Not Found
Server Error
404
Page Not Found
This page either doesn't exist, or it moved somewhere else.
Avertisment: Introducerea comentariilor la articol este posibilă doar autentificat cu contul de FaceBook. Autorul comentariului va fi singurul responsabil de conținutul acestuia și își va asuma eventualele daune, în cazul unor acțiuni legale împotriva celor publicate pe site.
NOTĂ: Bistrițeanul.ro vă roagă să comentați la obiect, legat de conținutul prezentat în articol. Orice deviere în afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, afișarea de anunțuri publicitare, precum și jigniri, trivialități, injurii aduse cititorilor care au postat un comentariu sau persoanelor despre care se scrie în articol, se va sancționa prin cenzurarea partială a comentariului, ștergerea integrală sau chiar interzicerea dreptului de a posta comentarii.